Menaxhimi i mërzisë ndaj atyre që na kanë lënduar është i vëshirë, por jo i pamundur

0
Gjigandi

Ne nuk jemi gjithmonë në gjendje të falim ose t’i japim një shans të dytë një personi që na ka lënduar ose tradhtuar, por të paktën mund të përpiqemi të menaxhojmë inatin dhe të mbajmë një marrëdhënie civile.

Trajtimi me mëri: ja si ta bësh sipas ekspertëve

Të lënduarit nga dikush, veçanërisht nga një person që menduam se na donte dhe kishim besim, mund të shkaktojë shumë zemërim, trishtim dhe konfuzion. Megjithatë, kur kultivojmë pakënaqësi dhe ndalemi te ndjenjat negative, duke i lejuar ato të mbizotërojnë mbi ato pozitive, ne e gjejmë veten duke u fundosur në hidhërim me pasoja shumë negative në humor dhe në jetën tonë në përgjithësi, si dhe në marrëdhënie. Në veçanti, mbajtja e një mëri ka efekte shumë negative në mendjen tonë dhe mund të na bëjë të sjellim zemërim dhe negativitet edhe në marrëdhëniet e reja, të na pengojë të shijojmë të tashmen, të biem në një gjendje depresioni dhe ankthi ose madje të prishim ose shkatërrojmë marrëdhënie të çmuara thjesht. nga frika se mos lëndohemi sërish. Nuk është e lehtë, por të mësosh se si të përballesh me pakënaqësinë dhe ndjenjat negative është e mundur vetëm duke ndjekur disa këshilla të thjeshta. Para së gjithash është mirë të mësojmë të njohim vlerën e faljes dhe ndjenjën e paqes që mund të sjellë, por gjithmonë duke e analizuar situatën me qetësi dhe mirëkuptim nëse ata që na kanë lënduar e meritojnë atë. Të mësosh të falësh është çelësi për të mësuar për të lënë pas pakënaqësinë, zhgënjimin dhe zemërimin. Sigurisht, është e lehtë për t’u thënë, por e vështirë për t’u vënë në praktikë. Në fakt, ndonjëherë kur dikush na lëndon, kjo na traumatizon dhe na mërzit deri në atë pikë sa të qëndrojmë brenda. Të jesh në gjendje ta harrosh këtë ndjenjë të dhimbshme dhe traumatike nuk është e lehtë, por është e mundur dhe e nevojshme nëse vërtet duam të jemi përsëri të lumtur.

Çfarë të bëjmë nëse nuk mund të falim

Ka raste në të cilat falja është e pamundur dhe njeriu duhet të mësojë të menaxhojë pakënaqësinë dhe të jetojë me të, dhe të mos shtypet prej tij. Gjithashtu sepse kjo ndjenjë na lëndon më shumë se personi që na ka lënduar. Të vendosësh të mos falim dikë që na ka lënduar është një akt shumë i fortë, një qëndrim i ashpër që duhet përballuar me shumë njohuri të fakteve, pasi nëse nuk menaxhohet mirë mund të ketë pasoja të rënda në sferën tonë emocionale, në të tashmen dhe të ardhmen. marrëdhëniet. Të menaxhosh pakënaqësinë do të thotë ta pranosh atë dhe të mësosh të mos i japim kontrollin e mendjes sonë; Për ta bërë këtë, ne duhet të mësojmë të praktikojmë ndjeshmërinë dhe shumë ekspertë pajtohen se edhe praktikimi i ditarit, ose shkrimi i një ditari dhe meditimi mund të ndihmojë në menaxhimin e situatës dhe të na bëjë të përqendrohemi vetëm në aspektet pozitive dhe në marrëdhëniet e vlefshme që kemi. Një mënyrë tjetër për të mbajtur larg pakënaqësinë është të shkruani një letër, duke i thënë se kush na ka lënduar gjithçka që mendojmë për të, duke hequr qafe të gjithë guralecat në këpucë dhe duke u shprehur lirshëm pa filtra. Natyrisht, letra nuk do të dërgohet, por do të shkatërrohet, për të lënë të gjithë negativitetin të shkojë me të.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu