Koleksion nga mençuria botërore

0
Gjigandi

Fjalët nuk numërohen, ato peshohen.

Nëse nuk mund të jetoni më gjatë, jetoni më thellë.

Aty ku mbretëron dashuria, mund të arrihet e pamundura.

Eshtë më mirë të ndizni një qiri sesa të mallkoni errësirën.

Një njeri që përdor forcë ka frikë nga arsyetimi.

RonaTyra

Ujërat e ndenjur depërtojnë thellë.

Ai që nuk udhëton, nuk e di vlerën e burrave.

Mat një mijë herë dhe prit një herë.

Fiku më i bukur mund të ketë një krimb.

Luga nuk njeh shijen e supës, dhe as budallai shijen e mençurisë.

Kushdo që bën thashetheme me ty do të bëjë thashetheme për ty.

Nuk është turp të mos dish; turpi qëndron të mos duash të dish.

Duhet një fshat i tërë për të rritur një fëmijë.

Një gabim i rrëfyer është korrigjuar gjysma.

Kur mbaron loja, si mbreti dhe ushtari përfundojnë në të njëjtën kuti.

Shtegu bëhet duke ecur.

Nëse doni që askush të mos e marrë vesh, mos e bëni.

Nëse gjithmonë jepni gjithmonë do të keni.

Për të pasur sukses, këshillohuni me tre të moshuar.

Guri që nuk mund të ngrihet duhet të puthet.

Shkruajini gjërat e këqija që ju janë bërë në rërë, por gdhendini gjërat e mira në gur.

Ai që ka frikë nga vdekja nuk mund ta shijojë jetën.

Para se të përgatiteni për të përmirësuar botën, së pari shikoni rreth shtëpisë tuaj tri herë.

E gjithë koha e kaluar e zemëruar është koha e humbur duke mos qenë e lumtur.

Mos e shitni diellin për të blerë një qiri.

Mos e shkelmoni varkën e cila ju ndihmoi të kalonit lumin.

Bëje të mirën dhe hidheni në det.

Nëse qëndroni buzë një lumi mjaftueshëm gjatë, do të shihni trupat e armiqve tuaj duke notuar pranë.

Për atë që ka pushtuar mendjen, mendja është më e mira e miqve; por për atë që nuk ka arritur ta bëjë këtë, mendja e tij do të jetë armiku më i madh.

Asgjë nuk të fut më shumë në borxh, sesa të shoqërohesh me njerëzit që tashmë janë.

E mira ose e keqja nuk është e dhënë nga të tjerët, por në mënyrën se si e perceptoni atë.

Nëse dëshironi të bëheni një qenie njerëzore, mendojini edhe të tjerët si qenie njerëzore.

Gënjeshtra i ka këmbët e shkurtra.

Nëse një fëmijë refuzohet nga fshati i tij, fëmija do ta djegë atë për të ndjerë ngrohtësinë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu