I keni vënë një pseudonim partnerit apo flisni si fëmijë? Kjo zbulon një gjë të rëndësishme për lidhjen tuaj

0
Gjigandi

Bebe, kotele, arush…a i jeni drejtuar ndonjëherë kështu partnerit tuaj? Arsyeja pse çiftet kanë pseudonime dhe flasin me njëri-tjetrin sikur të ishin fëmijë të vegjël është më magjepsëse nga sa mund të prisni. Kjo sjellje në dukje absurde është në fakt një shenjë se ata janë në një marrëdhënie të mirë.

Pse partnerët i vendosin pseudonime njëri-tjetrit?

Pseudonimet krijojnë një ndjenjë intimiteti midis partnerëve, duke krijuar një botë të përbashkët që vetëm të dy e kuptojnë, thotë Carol Bruce. “Mendoj se kështu zhvillohen pseudonimet. Ne i emërtojmë gjërat, u japim atyre simbole dhe tentojmë t’i manipulojmë natyrshëm ato simbole për një rezultat të caktuar.

Në të vërtetë, sipas hulumtimit të saj, ky lloj komunikimi idiosinkratik – ose “bisedë në çift” – është në të vërtetë një shenjë dalluese e kënaqësisë martesore. Sa më shumë çifte të komunikojnë në gjuhën e tyre, aq më mirë janë gjërat në shtëpi. Është shenjë e “solidaritetit në marrëdhënie”.

Pse flasin si fëmijë?

Kur prindërit flasin me të vegjlit e tyre, duke imituar të folurit e tyre, kjo përkthehet në një ndjenjë afërsie, një ndjenjë që zgjat më vonë në jetë. Kur flasin me të rriturit kështu, ata e transferojnë gjuhën tek të rriturit e tjerë ose njerëzit e tjerë të afërt në jetën e tyre dhe i përdorin ato si shprehje simpatie.

Kjo vlen edhe për bisedat si fëmijë mes çifteve. Në fakt, sipas një artikulli në Psychology Today, bisedat si fëmijë dhe emrat e kafshëve shtëpiake mes partnerëve ngjallin ndjenjën e të qenit të dashur nga prindërit tuaj si fëmijë – dhe kjo është dashuria e pakushtëzuar dhe e sigurt që të gjithë dëshirojmë.

Kjo lloj bisede intime prodhon një reaksion kimik në trup që tregon siguri dhe afërsi. Dopamina, oksitocina dhe feniletilamina – të gjitha kimikatet që rrisin afërsinë ose lidhjen mes njerëzve – nxiten nga bisedat dhe nofkat e foshnjave.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu