BBC brenda bunkerit ‘sekret’ të Enver Hoxhës: Qëllimi ishte të përballonte sulmet kimike dhe nukleare

0
Gjigandi

Gazetarja e BBC, Bettany Hughes ka udhëtuar drejt Shqipërisë për të vizituar bunkerin e ish-diktatorit Enver Hoxha. Në kuadrin e rubrikës ‘Mrekullitë e Shqipërisë’ në ‘BBC World’, Hughes ka bërë një dokumentar dedikuar bunkerit poshtë vilës së ish-diktatorit Enver Hoxha, që ishte ndërtuar për të përballuar edhe një luftë nukleare.

Ajo shihet që futet dhe brenda dhomës personale të Enver Hoxhës e tregon se për një pjesë të bunkerit ish-diktatori ishte frymëzuar nga Koreja e Veriut. Gazetarja nuk lë pa theksuar se nën regjimin e Enver Hoxhës, shqiptarët ishin populli më i varfër në botë.

“Ky është bunkeri sekret më i madh në të gjithë vendin. Është të paktën 5 kate nën dhé dhe qëllimi i tij ishte të përballonte sulmet kimike dhe nukleare. Janë qindra dhoma në këtë bunker, me qëllime të ndryshme. Kështu, ti ke dhomat e dekontaminimit, apo ato për komandantët e ushtrisë dhe pastaj, është kjo kinema apo teatër, vërtetë i çuditshëm dhe gjithashtu i bukur, ku oficerët vinin për të marrë komanda dhe për të parë deklaratat publike të qeverisë.
Ideja e gjithë kësaj ishte që edhe nëse një luftë nukleare do të zhvillohej, një formë e çuditshme e jetës, të mund të vazhdonte këtu poshtë”. Kjo është dhoma personale e Enver Hoxhës…Dhoma e ish-diktatorit ishte një nga më të sigurtat në bunker, ndërsa projekti i tij është frymëzuar nga një vizitë në Korenë e Veriut. Bunkerët e krijuar nga ish-diktatori Hoxha nuk qenë të nevojshme asnjëherë, pasi nuk pati asnjë sulm nuklear, por pati vetëm një varfëri shkatërruese. Gjatë regjimit të Hoxhës, populli shqiptar u bë një nga më të varfrit në botë,”- thotë gazetarja

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu