A ekziston një mënyrë e drejtë për të lënë dikë?

0
Gjigandi

Nuk është kurrë e lehtë t’i japësh fund një marrëdhënieje. Edhe nëse dashuria ka mbaruar, edhe nëse nuk jemi më mirë – është me të vërtetë e ndërlikuar të ndajmë jetën tonë nga ajo e atyre që ishin bërë një mbështetje dhe një pjesë e vërtetë e ekzistencës sonë.

AKUZAT JANË TË PADOBISHME

Gjatë fazave të para të shpërbërjes, është një periudhë që mbështetet mbi akuzat. Edhe para se t’i japësh fund marrëdhënies, ndihesh fajtor, ndihesh sikur nuk ke bërë sa duhet. Ndoshta ke besuar në fjalët e tij, në veprimet e tij. Ndoshta ai është personi më i mirë në botë. Por ai nuk është personi i duhur për ty. Ka një ndryshim që shpjegon se të jesh i kënaqur në dashuri është një gabim i madh.

Periudha para përfundimit të një marrëdhënieje mund të përkufizohet si “karantinë”: madje mund të kapesh pas kujtimeve të lumtura, në momente të bukura, sepse ka pasur shumë, plot kuptim, përzemërsi. Të largohesh nuk do të thotë të mohosh kujtimet, por të pranosh se dikur ishe i lumtur dhe se tani nuk je më i lumtur.

GJEJ GUXIMIN PËR TË PRANUAR PALUMTURINË

RonaTyra

Pranimi i situatës është hapi i parë drejt lumturisë. Nuk ka asgjë të keqe: ndonjëherë marrëdhëniet nuk funksionojnë, madje edhe kur je në dukje i përsosur, në marrëveshje për të ardhmen. Ndonjëherë, ngjitësi që mban dy njerëz së bashku mungon, dhe nuk është vetëm dashuria. Megjithatë, mos harro se të mos jesh në gjendje të lësh dikë është një problem i madh në afat të gjatë.

FOL ME ZEMËR TË HAPUR: MOS I MBAJ TË GJITHA BRENDA

Preferoni rrugën e sinqeritetit dhe transparencës. Nëpërmjet një bisede të shëndetshme është e mundur të mblidhesh së bashku për të marrë një vendim. Mos e bëj nëpërmjet telefonit takimin. Nuk mund t’ia mbathësh nga vetja.

NUK MUND T’I SHMANGËSH DHIMBJET: LOTËT JANË TË MIRË PËR TY

Kur zgjedh të largohesh nga dikush, nuk mund të mendosh në mënyrë realiste se ai nuk do të vuajë. Ka çifte që thonë lamtumirë në një mënyrë të dhimbshme, të cilët e bëjnë këtë sepse e kuptojnë se nuk mund të funksionojnë së bashku, pavarësisht dashurisë.

Nëse ju ndodh të qani, mos mendoni se kjo është sepse ju nuk doni të largoheni nga ai. Nuk mund ta shmangësh dhimbjen dhe është pjesërisht e shëndetshme. Kjo do të thotë se ju jeni duke filluar të kuptoni, për të arritur vetëdijen e plotë. Kjo do të thotë se ju jeni gati të pranoni realitetin.

MOS U ZHDUKNI

Gjithmonë respekto ndjenjat, dhimbjen, lotët. E vërteta është se ti për një duhet të besosh se ka marrë fund. Nëse është kështu, ka ardhur koha ta pranojmë atë. Nuk duhet të përqendrohesh vetëm në mënyrën se si ta lësh personin, por merr kohë që të fillosh të ndihesh mirë me veten.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu