5 sjelljet e zakonshme të një sociopati: Nganjëherë vështirë dallohen

0
Gjigandi

Sociopatia është një term që përdoret për të përshkruar çrregullimin e personalitetit antisocial. Sociopatët mund të bëjnë kërdi në jetën tuaj dhe mund të jenë më të vështirë për t’u dalluar sesa psikopatët.

Sjelljet e zakonshme të një sociopati

E drejta në interes të tyre

Kur bëhet fjalë për përcaktimin e së drejtës dhe të gabuarës, për sociopatin, ajo që është e drejtë është thjesht ajo që është në interesin e tyre më të mirë. Nëse u shërben atyre mirë, ata besojnë se veprimet e tyre janë plotësisht të justifikuara.

Personaliteti i tyre është krijuar për magjepsur njerëzit në mënyrë që të lidhen dhe të manipulojnë

Ata zakonisht lënë një përshtypje të parë jashtëzakonisht të mirë dhe shfaqen si të ngrohtë, empatikë dhe madje altruistë.

Ata e dinë se si t’ju vlojnë gjakun

Sociopatët dinë të shtypin butonat e duhur psikologjikë për të fituar kontrollin në një marrëdhënie. Pasi të kenë arritur një shkallë të pajtueshmërisë, ata do të kërkojnë të minojnë stabilitetin emocional të objektivit të tyre.

Prirjet e tyre më të këqija dalin në sipërfaqe kur mendojnë se po humbasin kontrollin mbi ju

Kur një sociopat zbulon se ju nuk jeni “i bindur”, ai do të kalojë në modalitetin e sulmit.

Ata shfaqin përulësi të rreme

Një tjetër dhuratë është cenueshmëria e rreme. Sociopatët mund të tregojnë “përulësi të madhe” duke e bërë veten të parë të butë dhe modest.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu