Si duhet të veproni për të kuptuar nëse smartphone juaj është origjinal

0
Gjigandi

Ekziston një metodë për të parë nëse telefoni juaj është prodhim origjinal, apo është prodhuar ne ndonjë shtet tjetër. Për të parë këtë duhet të shtypni në telefonin tuaj kodin *#06#, pastaj do të shfaqet një numër në ekran. Për shembull 123456789101112131415, ju duhet të mbani mend numrin e 7 dhe të 8.

Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 02 ose 20 kjo do te thotë qe telefoni juaj është i prodhuar ne Emiratet e Bashkuara Arabe. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 08 ose 80 kjo do te thotë qe telefoni juaj është i prodhuar në Gjermani. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 01 ose 10 kjo do të thotë që telefoni juaj është i prodhuar në Finlandë.

Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 13 kjo do të thotë qe telefoni juaj është i prodhuar në Azerbajxhan. Nëse numri i shtatë dhe i tetë është 00 kjo do të thotë që telefoni juaj është prodhim origjinal. Për telefonat Nokia, 01 ose 10 është njësoj si 00, pasi Finlanda është vendi i prodhimit të Nokia-s. Kjo përdoret për çdo lloj telefoni jo vetëm për Nokia.

Atëherë kur ju nevojitet më shumë smartphone-it tuaj i mbaron bateria. Sa më i vjetër të jetë smartphone-i, aq më pak orë arrin të mbajë ngarkesën, por megjithatë ka disa truke për të përmirësuar performancën e baterisë suaj dhe shpejtësinë e karikimit.

Ekspertët këshillojnë njerëzit që të blejnë një kabllo me cilësi të mirë dhe jo më të lirën që mund të gjeni në internet apo në dyqan. Kablloja duhet të jetë e certifikuar MFi e quajtur Made for iPhone.

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu