‘Shqiptarët janë kriminelë’/ Deputeti britanik kundërshton gazetarin: Mos i quani ashtu, ata nuk janë të tillë (Video)

0
Gjigandi

Deputeti konservator i Britanisë së Madhe, Roger Gale i ka quajtur fyese komentet e prezantuesit britanik Jeremy Kyle për emigrantët shqiptarë. Gjatë një bisede në radio, teksa Kyle quajti emigrantët shqiptarë si kriminel, Gale e kundërshtoi atë duke thënë se ata nuk janë të tillë dhe se përshkrimi i prezantuesit ishte në mënyrë irracionale

Jeremy Kyle tha për TalkTV: Unë po flas konkretisht me Roger për 10,000 kriminelë meshkuj shqiptarë që hyjnë me varka të vogla që infektojnë vendin tonë dhe kryejnë krime. A nuk mendoni si deputet në atë lloj zone, sepse po dëgjoj nga qindra njerëz se kjo është një gjë absolutisht e tmerrshme që do të ndodhë në 2022 në Mbretërinë e Bashkuar?”

Sir Roger u përgjigj: Jeremy, ti po flet mjaft i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë dhe ti e di se po ashtu jam dhe unë dhe në fakt ajo që sapo thatë është gërryese, fyese. Nuk janë 10,000 kriminelë shqiptarë që vijnë… ose do të bëjmë një bisedë të arsyeshme për këtë ose nuk do të bëjmë.

Kyle u përgjigj: Pra ju po më thoni se nuk ka 10,000 emigrantë nga Shqipëria, kriminelë që kanë ardhur në këtë vend? 10,000 burra emigrantë shqiptarë midis 20 dhe 40 vjeç, dy për qind e popullsisë së tyre.

Sir Roger kundërshtoi: Pra, ne tani e kemi ulur argumentin në një nivel. Tani po flasim për 10,000 burra shqiptarë që është e saktë. Por mos i përshkruani ata në mënyrë emocionale dhe irracionale si 10,000 kriminelë sepse ata nuk janë ata që nuk janë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu