Perberesit :
150 gr çokollatë e zezë (e grirë imët)
1 lugë gjelle gjalpë
1/4 copë lëkurë portokalli (e grirë imët)
3 vezë
2 lugë gjelle miell
1/2 lugë gjelle kakao pluhur
Kripë
Shegë
Kivi dhe Reçel
Pergatitja:
1.Në një tigan me nxehtësi mesatare hedhim çokollatën e grirë imët dhe gjalpin.
2.I trazojmë mirë derisa të shkrihen dhe ndërkohë i shtojmë edhe disa copëza të tjera të çokollatës.
3.Shtojmë pak kripë dhe tri vezët dhe i rrahim mirë.
4.Pastaj heqim tiganin nga zjarri.
5.Në tigan shtojmë miellin dhe kakaon derisa të krijohet një masë homogjene.
6.Me ndihmën e një luge e kalojmë masën në disa forma specifike.
7.Sipër i vendosim një copë të vogël çokollate dhe i vendosim në furrë përreth 25 minuta.
8.Pasi të jetë gati e servirim në pjatë, duke i vendosur anash një fetë portokalli, pak shegë, dy feta kivi dhe një lugë kafe reçel.
9.Sipër i shtojmë pak sheqer pluhur.