Recetë/ Petulla të mbushura ne mish të grirë

0
Gjigandi

Përbërësit:

Për brumin:

400 gr miell

3 vezë

1 lgj vaj

RonaTyra

Kripë

Për mbushjen:

400 gr mish i grirë

2 qepë

½ tufë majdanoz

Kripë, piper

Kubikë akulli

Përgatitja:

Vendosim një sasi mielli në një enë. Bëjmë një gropë në qendër ku shtojmë vezët, vajin dhe kripën. E punojmë për 2-3 minuta me pirun, më pas shtojmë miellin e mbetur dhe e punojmë brumin me duar. Brumi duhet të jetë pak a shumë i fortë, prandaj duhet punuar mirë për rreth 15 minuta. Më pas e vendosim me një pjatë me një tenxhere të kthyer përmbys. E lemë të pushojë për 15 minuta.

Hapim brumin në një petë të madhe dhe me anë të një forme realizojmë disa rrathë. Mishin e grirë e trazojmë me qepën e grirë, majdanozin, kripën, piperin. Në mes të çdo rrethi vendosim nga një lugë mbushje dhe në qendër të mbushjes vendosim nga një kubik akulli. Puthisim mirë anët dhe e mbështjellim petën si një bohçe.

Në një tenxhere me ujë të vluar hedhim pak kripë dhe zhysim bohçet e brumit të mbushura. I lemë të ziejnë për 5 minuta dhe më pas i servirim në një pjatancë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu