Recetë/Jahni me patëllxhanë

0
Gjigandi

4 patëllxhanë

4 patate

1 qepë

2 thelpinj hudhër

1 lgj salcë domate

4 domate të vogla

1 gjethe dafine

3 lgj vaj ulliri

Kripë, piper

Bimë aromatike

Përgatitja:

Lajmë dhe pastrojmë patëllxhanin dhe patatet. Më pas i presim në kubikë të mëdhenj. Në një tigan me vaj ulliri kaurdisim qepën dhe hudhrën e grirë imët. Sapo qepa të bëhet transparente shtojmë perimet dhe vazhdojmë kaurdisjen për disa minuta. Shtojmë salcën e domates dhe ujë të ngrohtë sa të mbulohen perimet. Rregullojmë shijen me kripë, piper, pak sheqer dhe 1 gjethe dafine dhe e lemë gatimin për rreth 25 minuta në temperaturë mesatare. Në fund mund të shtojmë bimë aromatike sipas dëshirës.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu