Njihuni me 8 karakteristika të një personi agresiv-pasiv

0
Gjigandi

Kur një person agresiv pasiv zgjedh të shtypë zemërimin e tij, pavarësisht sa herë e pyetni se çfarë nuk shkon, ai kurrë nuk do të hapet para jush.

Ata nuk përplasen kurrë me të tjerët, sepse janë të bindur se të gjithë rreth tyre janë më të aftë, më të fortë, më të zgjuar dhe më të mirë se ata.

Kur u jepet një detyrë që nuk u pëlqen aspak, ata rrallë do ta thonë këtë, por nuk do ta bëjnë detyrën siç duhet, shpjegon mjeku Daniel Hall Flavin nga klinika Mayo.

Këto janë disa nga tiparet e njerëzve agresivë pasivë:

1. Jeni të zemëruar, por nuk e tregoni

Ky është një zakon që nuk do të ndihmojë askënd. “Mohimi i zemërimit është sjellje klasike pasive agresive”, vëren psikologu Whitson i revistës Psychology Today.

2. Je i vrenjtur

Një strategji tjetër e njerëzve pasive-agresivë është tërheqja përballë konfliktit duke “murmuritur”. Psikologia shpjegon: “Meqenëse kjo sjellje është për shkak të besimit të personit se shprehja e zemërimit vetëm sa do t’i përkeqësojë gjërat, ata shpesh përdorin fraza sikur gjithçka është në rregull, për të shmangur komunikimin e drejtpërdrejtë.

3. Ju zvarritni dhe hezitoni

Shtyrja e detyrimeve, detyrave dhe mos besueshmëria janë gjithashtu simptoma të sjelljes agresive pasive. Ndërsa shumica prej nesh ndonjëherë e zvarritin, këta njerëz do ta përdorin zvarritjen si një mënyrë për të shmangur dhënien e detyrave të reja, në mënyrë që të mos kenë nevojë t’i refuzojnë ato plotësisht.

Njerëzit pasivë-agresivë kanë një fuqi të jashtëzakonshme për të qëndruar të qetë, ndërsa të tjerët, të rraskapitur nga kjo sjellje, reagojnë me zemërim. Ndonjëherë ata janë veçanërisht të kënaqur me të.

4. Ju dërgoni mesazhe të paqarta

Komentet e një personi pasiv-agresiv ndonjëherë mund të lëndojnë si një thikë në shpinë, por ato janë të vështira për t’u përgjigjur. Pse? Sepse ata dinë ta thonë në mënyrë indirekte, dhe nëse ofendoheni, do të dukeni si një person tepër i ndjeshëm.

5. Ju ofendoni njerëzit

Të jesh agresiv pasiv do të thotë të fyesh dikë në një mënyrë shumë delikate për ta bërë atë të ndihet më mirë, komenton Jodi Aman, një psikoterapiste nga Nju Jorku. “Ky veprim shpesh ndodh në mënyrë të pandërgjegjshme, veçanërisht kur dikush ndihet keq dhe dëshiron të jetë. qendra e vëmendjes”.

Kjo është arsyeja pse është mirë të jesh i vetëdijshëm për këto fakte, nëse dëshiron të ndryshosh ose nëse ndihesh veçanërisht keq në shoqërinë e dikujt.

6. Trajtime të heshtura

Sipas mjekut Williams, kjo sjellje është tipike për një person pasiv agresiv – ata duan të dihet zemërimi i tyre, por zgjedhin të mos flasin për të.

7. Ju nuk jeni të drejtpërdrejtë

Një qasje interesante e një personi pasiv agresiv është se ata do t’u tregojnë të gjithëve se kanë një problem me dikë, por asnjëherë drejtpërdrejt me të.

Për fat të keq, kur një grup njerëzish që mësuan për konfliktin, nga agresori, shpeshherë do të jenë në anën e atij personi dhe në këtë mënyrë ndihmojnë në eliminimin e objektivit, pa pasur mundësi të dëgjojnë anën tjetër të historisë, përfundon psikologu.

8. “Pse je kaq i mërzitur?”

Një person që është agresiv pasiv është një magjistar i vërtetë kur bëhet fjalë për të mbajtur gjakftohtësinë dhe për të transferuar zemërimin e tij te personi tjetër dhe duke pritur për të parë se si reagojnë. Në fakt, ata duket se kënaqen duke “qetësuar” të tjerët dhe në fund i pyesin pse u mërzitën kaq shumë.

Si të ndihmoni një person pasiv agresiv?

Kur dëshironi të “demaskoni” një person pasiv-agresiv dhe t’i tregoni pa logjikshmërinë e një sërë veprimesh të tij, armatoseni me shumë shembuj për të ilustruar veprimet e tyre. Nëse ai person është gati të pranojë se pas çdo gjëje fshihet zemërimi për shkak të diçka, atëherë duhet t’i inkurajoni ata të bëjnë një bisedë të mëtejshme: lërini të hapen me ju dhe të pranojnë sinqerisht atë që e lëndoi ose zemëroi, gjë që e bën të ndihet i pasigurt.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu