Harta e re e gjyqësorit, avokatët paralajmërojnë protestë para KLGJ-së

0
17
Gjigandi

Një protestë është paralajmëruar nga avokatët të cilët kundërshtojnë hartën e re gjyqësore.

Mësohet se sipas një vendimi të marrë sot, avokatë nga e gjithë Shqipëria do të protestojnë më 14 korrik përpara godinës së Këshillit të Lartë të Gjyqësorit.

Harta e re parashikon 12 gjykata të shkallës së parë të juridiksionit të përgjithshëm, dhe vetëm 1 gjykatë apeli për juridiksionin e përgjithshëm dhe atë administrativ. Pra e ndarë në 2 dhoma.

Sa i përket gjykatave të shkallës së parë administrative parashikohet të jenë 2, në Lushnjë dhe në Tiranë nga 6 që ishin gjithsej.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu