Grabitja e Rinasit/ GJKKO nxjerr nga regjimi 41 bis Klement Çalën

0
Gjigandi

GJKKO ka nxjerrë nga regjimi 41 bis, shtetasin Klement Çala emri i të cilit doli në grabitje e Rinasit.

Kujtojmë se në grabitjen e 9 prillit 2019 u vodhën 6 milion euro, ku i vrarë mbeti edhe Admir Murataj që dyshohet se ka qenë truri i supergrabitjes.

NJOFTIMI:

Gjykata, ne baze dhe për zbatim 10 nenin 112, 463 dhe 471 to K.Pr.Penale, ne nenin 17 to gjit Nr. 81/2020 “PER TE DREJTAT DI-IE TRAJTIMIN E TE DENUARVE ME BURGIM IE TE PARABURGOSURVE”, ne nenet 10 dhe 11 to Ligjit Nr. 79/2020 “PER .ZEKUTIMIN E VENDIMEVE PENALE”, si dhe ne vendimin Nr. 5, date 22.02.2022 të gjykatës Kushtetuese,

VENDOSI:

Pranimin kërkesës se kërkuesi Klement Pëllumb Gala. 2. Shfuqizimin e Urdhrit Nr. 230, date 20.05.2022 to Ministrit to Drejtësisë “Për vendosjen ne regjimin e posaçëm to ushtrimit to to drejtave be burgun e sigurisë se larte për to paraburgosurin Klement cala.”, si to pabazuar ne prova dhe ne ligj. 3. Ngarkohet Ministri i Drejtësisë ne bashkëpunim me Prokurorinë e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit to Organizuar per zbatimin e ketij vendimi. 4. Shpenzimet gjyqësore siç janë here. 5. Kundër këtij vendimi lejohet ankim brenda 15 (pesëmbëdhjetë) ditëve ne Gjykatën e Posaçme to Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar nga e nesërmja e njoftimit to këtij vendimi. U shpall sot ne Tirane, me date 17.10.2022

/vijon…

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu