“E besuar e amerikanëve, njihet si gruaja pa fjalë e terrenit”, kush është Vlora Hyseni

0
Gjigandi
Nga Valon Arifi (publicist, aktivist i shoqërisë civile nga Presheva)

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, z.Edi Rama, në një takim me Presidentin, z.Bajram Begaj, bëri të ditur se këtij të fundit i dha emrin propozues për drejtuesen e re të institucionit më të rëndësishëm shtetëror për çështje të sigurisë, Shërbimit Informativ Shqiptar.

E njohur në çështje të sigurisë, me një bagazh të suksesshëm dhe pa shumë fjalë, ish-zv.drejtoresha e Agjencionit te Inteligjencës së Kosovës, znj.Vlora Hyseni, ishte emri i Ramës.

Vlora Hyseni është një grua e gjeneratës së re, e cila për gjysëm dekade ishtre truri kryesor i inteligjencës kosovare për veriun e vendit, aty ku mbase Kosovës i cënohej më së shumti siguria kombëtare; aty asgjë nuk kalonte pa u identifikuar nga ajo.

Hyseni ushtroi edhe funksionin e drejtueses së Agjencionit për nje kohë më të shkurtër.

Ajo njihet si kuadro që sukseset e saj i ka arritur pa shumë fjalë, rrjedhimisht njihet si grua e parë e terrenit, dhe jo vetëm në Kosovë dhe Shqipëri, ku kohët e fundit ishte këshilltare e Kryeministrit Rama, por edhe jashtë kufijve të tyre.

RonaTyra

Ngritjen në karriere apo edhe detyra të caktuara, Hyseni asnjëherë nuk e pati falë politikës. Edhe pse është njohëse e mirë e marrëdhënieve ndërkombëtare, ajo asnjëherë nuk është marrë me politikëbërje.

“Gruaja shqiptare e terrenit”, siç edhe njihet ndryshe, Vlora ka qenë aktive në terrene ndërkombëtare, çka edhe e ka bërë shumë të besueshme për partnerët nderkombëtarë, veçmas ato amerikane.

Emërimi i saj në krye të SHISH, si insititucion i një shteti anëtar të NATO’s, rrit besimin edhe te partnerët e sigurisë së Republikës së Shqipërisë.

Njëherësh po shihet si emërim dhe hap shumë pozitiv nga Kryeministri Rama, duke u bazuar në kompetenca, vlera dhe atë që përfaqëson tashmë kandidatura e drejtueses së re të Shërbimit Informativ Shqiptar, guximin e hekurt për t’i shërbyer vendit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu