Britania: Si po trajnohen “problematikët” shqiptarë në rast se kapen

0
Gjigandi

Emigrantët e Kanalit Shqiptar po stërviten për të shfrytëzuar ligjet moderne të skllavërisë për të shmangur dëbimin në një “manipulim flagrant” të sistemit, ka thënë Agjencia Kombëtare e Krimit (NCA).

Shefat e NCA-së thanë se një “numër i konsiderueshëm” shqiptarësh në Britaninë e Madhe kishin hyrë ilegalisht për të punuar në tregun “gri” ose për bandat e organizuara kriminale të drogës dhe po dërgonin “qindra milionë paund” në vit në Shqipëri.

Ata thanë se kishte prova nga Shqipëria që migrantëve u ishte thënë përpara se të niseshin për në Mbretërinë e Bashkuar se nëse zgjidhnin të bashkoheshin me bandat e krimit dhe kapeshin, ata duhet të pretendonin se ishin viktima të skllavërisë moderne në mënyrë që të shmangnin deportimin dhe të qëndronin në Mbretërinë e Bashkuar.

Ata zbuluan se forcat e policisë në të gjithë vendin kishin gjetur gjithashtu se shqiptarët e arrestuar për vepra droge kishin përdorur një “letër standarde” për t’u referuar në mekanizmin kombëtar sipas Aktit të Skllavërisë Moderne, duke i blerë ata të paktën edhe një vit në MB ndërsa pretendimet e tyre përpunoheshin. .

Një rekord prej 3,467 shqiptarësh kanë pretenduar se janë viktima të skllavërisë moderne deri më tani këtë vit, gati 1,000 më shumë se 2,547 për të gjithë vitin 2021, dhe përpara çdo kombësie tjetër, përfshirë britanikët. Ai vjen në kohën e një rritjeje të numrit të shqiptarëve që kalojnë Kanalin, me 12,000 deri më tani këtë vit që përbën një të katërtën e totalit prej 42,138 .

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu