Fakti është se lëngjet natyrale në përgjithësi kanë një efekt të mirë në shëndet dhe disa lloje madje mund të ngadalësojnë procesin e plakjes sepse përmbajnë antioksidantë, vitamina dhe minerale specifike.
Në vend të parë është lëngu i shegës. Shega, ndër të tjera, përmban një molekulë që mikrobioma juaj e zorrëve e shndërron në diçka të quajtur urolithin A. Ky kimikat i mban mitokondritë tuaja të shëndetshme. Disfunksioni mitokondrial njihet si një nga shenjat dalluese të plakjes.
Ju gjithashtu duhet të konsumoni më shpesh lëng karrote pasi përmban shumë antioksidantë kundër plakjes. Disa prej tyre janë luteina dhe beta karoten. Hulumtimet kanë treguar gjithashtu se beta karoteni ul rrezikun e kancerit të prostatës.
Lëngu i panxharit, falë përqendrimit të lartë të nitrateve, mban enët e gjakut të shëndetshme dhe përmirëson funksionin njohës me kalimin e moshës.
Lëngu është gjetur të jetë më i shëndetshëm se forma e gatuar e kësaj perime. Grejpfruti përmban një lloj të veçantë të karotenoidit të quajtur likopen. Në revistën profesionale “Food Science & Nutrition”, u tha se likopeni ka një efekt rinovues në lëkurën e njerëzve të moshës së mesme.