Zbulohet iventari i Piramidës, 466 objektet dhe sendet personale të Enver Hoxhës që ishin të ekspozuar në muze

0
Gjigandi

‘OLD BUT GOLD’, NGA ROLAND QAFOKU

Sapo ka përfunduar rikonstruksioni i piramidës, një prej godinave më të rëndësishme dhe një vend reference në Tiranë. Ajo tashmë është Qendra më e madhe e Inovacionit dhe Teknologjisë në Ballkan, por pak e dinë nga brezi i ri se kjo godinë dikur ishte muzeu i diktatorit Enver Hoxha. I inaguruar më 16 tetor 1988, ajo ishte e para vepër e ndërtuar në nder të tij pak më shumë se tre vjet pas vdekjes me urdhrin direkt të Ramiz Alisë dhe njw vendim të Byrosë Politike. Një godinë që habitshëm ngjasonte me ritin e faraonëve të Egjiptit të lashtë ajo u projektua nga vajza e diktatorit Pranvera Hoxha, bashkëshorti i saj, Klement Kolaneci, si dhe dy arkitektët e tjerë, Pirro Vaso dhe Vladimir Bregu. Kostoja e Piramidës ishte shumë e lartë për kohën dhe për ndërtimin e saj punuan 300 punëtorë. I konceptuar me disa pavione, në muze reklamohej jeta kronologjike e Hoxhës që nga lindja deri në vdekje. Në të ishin të reklamuara objekte dhe sende personale të diktatorit që ai kishte përdorur gjatë gjithë jetës së vet. Numri i vizitorëve ishte tejet i madh dhe besohet se nuk kishte asnjë banor i Tiranës së asaj kohe që të mos kishte qenë të paktën një herë brenda piramidës për të parë nga afër “pasurinë” e jetës së Enver Hoxhës. Fundjavat kishin edhe dyndjen më të madhe sepse vizitorë të Piramidës ishin banorët e rretheve. Ca nga indroktrinimi dhe ca nga kurioziteti, Piramida u shndërrua në një peligrinazh dhe rit shqiptar dhe të mendosh që kjo po ndodhte në vitet më të varfëra të shtetit shqiptar. Por fati i kësaj godine si muze i diktatorit ishte po aq sa qendroi diktatura. Vetëm dy vjet më pas, në Shqipëri u vendos pluralizmi dhe më 20 shkurt 1991 u rrëzua edhe simboli i kësaj diktature shtatorja e Enver Hoxhës në sheshin “Skënderbej”. Por protestuesit “bën një xhiro” edhe nga Piramida. Turma e njerëzve shkatërroi dhe flaku shumë objekte që ndodheshin aty dhe mund të thuhet që brenda asaj dite ajo e humbi funksionin e të qenit muze të Enver Hoxhës. Megjithatë punonjësit arritën të shpëtonin ç’të mundin. Pas ardhjes në pushtet të Partisë Demokratike, në vitin 1992 Piramida u bë Qendër Kombëtare e Kulturës dhe më pas akoma mori emrin Pjetër Arbnori. Aty u vendos në themelim edhe televizioni komnbëtar Top Channel. Ndërkohë ironia ishte se në bodrumet e godinës gjendeshin ende objektet dhe sendet e dikurshme të diktatorit Hoxha. Në vitin 2008, punonjësit bënë një iventar të plotë të materialeve që ndodheshin aty dhe që vjen sot i plotë ekskluzivisht për priza.al. Janë 466 objekte, sende personale të Enver Hoxhës që ishin të ekspozuar dhe që kishin shpëtuar nga shkatërrimi i vitit 1991. Një pjesë e tyre janë të shoqëruara edhe me fotografitë përkatëse. Ato janë sende personale që nga fëmijëria si veshje, libra, fletore, çanta, blloqe, kandil, nga studimet e tij në Shqipëri dhe në Francë si libra të universitetit, veshje franceze të asaj kohe, të kohës që dha mësim në liceun e Korçës. Më pas janë sende dhe objekte gjatë Luftës së Dytë Botërore ku veçohet një dyshek me kashtë në të cilin Hoxha kishte fjetur në malet e Elbasanit, veshje ushtarake, dylbi, çizme, e të tjera. Më pas vjen edhe ajo periudhë që kishte më shumë objekte të Hoxhës që nisin që nga mjetet e punës si karrige, kolltuqe, telefona, lapsa, stilografë, lente, orë, diktofonë, çanta, bojë e shumë të tjera. Një set tjetër në këtë iventar janë edhe veshjet e Hoxhës që nisin nga këpucët deri te kostumet, këmisha, kravata, shajet, kokoret, palltot, abazhurë, bastunët etj. Vlen të veçohen edhe objekte dhe sende që i ishin dhuruar diktatorit nga kolektiva të ndërmarrjeve, apo uzinave të ndryshme, si vazo, pjata, kuti të gjitha të punuara me dorë. Objekte që tërheqin vëmendjen në këtë iventar janë edhe dhuratat e bërë nga të huajtë që kryesisht ishin komunistë të vendeve të ndryshme të botë. Mes tyre veçohen shpata, medaljone, piktura, flamuj, pjata dekorative dhe deri te një copë nga një avion amerikani i rrëzuar që mendohet se ka qenë i dhuruar nga Vietnami. Bien në sy edhe objekte që Hoxha kalonte kohën e lirë si një tavëll. Ne po botojmë për abc24.al të gjithë këtë iventar me objektet përkatëse.

Iventari me 466 objekte, sende dhe veshje personle të diktatorit Enver Hoxha që ndodheshin në muzeun me emrin e tij te godinë e Piramidës:

 1. Jastëk
 2. Shilte e kuqe
 3. Sënduk
 4. Arkë e dyqanit Flora
 5. Anela të bardha me dantella
 6. Dosje të kuqe, 21.
 7. Karrige kashte
 8. Karrige dërrase
 9. Tavolinë mesi e vogël
 10. Tavolinë kashte
 11. Tavolinë mesi me rimeso
 12. Tavolinë mesi me këmbë luani
 13. Kulltuk kashte
 14. Karrige me ndenjëse kashte
 15. Tavolinë që mbyllet
 16. Karrige me ndenjëse meshini
 17. Tavolinë mesi e rrumbullakët
 18. Bisturi
 19. Portofol
 20. Orë dore
 21. Libër “Vitet e rinisë”
 22. Kapele liceisti
 23. Penë e shishe boje
 24. Bllok ditar
 25. Kurorë
 26. Shilte e kolltukut me kashtë
 27. Kasetë video, 27.
 28. Kaseta magnetofoni, 10.
 29. Makinë kapëse aktesh
 30. Portaminë
 31. Gërshërë
 32. Rapitograf
 33. Pllakat “Lenini”
 34. Albume, 34.
 35. Ndriçues me lente
 36. Arkë metalike
 37. Libër “Kur hidheshin themelet”
 38. Korniza metalike
 39. Kolltuk me punim artistik
 40. Abazhur me 5 globe
 41. Abazhdur i dhomës së lindjes
 42. Suport plastik me dy stilolapsa
 43. Thikë zarfash
 44. Kolltuk me rrota
 45. Flamuri i shtratit të topit
 46. Xhamadan nga Kosova
 47. Qeleshe
 48. Shall aksioni
 49. Çantë e zezë
 50. Çantë tip dosje jeshile me stilolaps dhe stemë
 51. Punim artistik (prej leshi)
 52. Këmisha
 53. Kravata
 54. Shall gri
 55. Kapele republike kafe
 56. Kostum ushtarak (Xhaketë, jelek, pantallona)
 57. Pallto gup e zezë
 58. Kokore e zezë
 59. Kokore kafe
 60. Pallto ¾ gëzof
 61. Çizme ushtarake me gëzof
 62. Ndriçues tavoline
 63. Abazhur tavoline
 64. Aparat telefoni i kuq
 65. Aparat steriofonik “Fhilips”
 66. Bllok shënimesh
 67. Thikë për zarfa
 68. Orë tavoline Seiko
 69. Orë tavoline Seiko
 70. Pardesy bezhë
 71. Filxhan kafeje me pjatë
 72. Kosh letrash i zyrës
 73. Mbështetëse tavoline meshini
 74. Tavëll kristali
 75. Gotë uji
 76. Çizme gjuetarësh
 77. Glob gjeografik
 78. Shishe me ujë selite
 79. Mikroskop
 80. Kuti me sheqer
 81. Bojë pelikan e kuqe
 82. Kaseta magnetofoni bosh
 83. Vazo porcelani (balte)
 84. Bllok kalendar me dy stilolapsa
 85. Fyell metalik
 86. Kuti cigaresh, dru
 87. Jastëk Flamur (lesh)
 88. Qeleshe
 89. Punim shqiponje (bakër)
 90. Stema e republikës
 91. Lente me korent
 92. Bojë pelikan, blu
 93. Gërshërë berberi
 94. Thikë zarfash
 95. Shirit shkronjash (tre të hapura)
 96. Kaseta diktofoni
 97. Kuti letre kasetash
 98. Diktofon me këllëf
 99. Takëm boje
 100. Karafila të kuq
 101. Libër nga Zelanda e Re
 102. Shirit magnetofoni
 103. Medaljon nga shqiptarët jashtë atdheut
 104. Pllakë bronxi nga shoqata “Skënderbeu”
 105. Rozetë argjendi nga Nd. Artistike “Migjeni”.
 106. Bllok skedar (Gloza)
 107. Brez (leshi)
 108. Kuti me yll
 109. Çantë Kongresi i I-rë
 110. Bllok skedar lëkure
 111. Flamur me stemën e republikës
 112. Çantë tip dosje
 113. Kalendar me Stalinin
 114. Dhuratë me prodhimet e naftës
 115. Bazament ulliri
 116. Kuti me objektiva
 117. Orë tavoline
 118. Çantë ushtrie
 119. Çizme me mamuze
 120. Fletore vizatimi e Ilir Hoxhës
 121. Fletore vizatimi e Sokol Hoxhës
 122. Fletore e vizatimit e Pranvera Hoxhës
 123. Libri i historisë
 124. Çantë tip dosje
 125. Kapele
 126. Shall i anesë
 127. Bastun
 128. Mbulesë tavoline
 129. Fletore kalendar
 130. Libër i Historisë së Partisë
 131. Flamuri (dhuratë)
 132. Triko xhaketë
 133. Kalendar elektronik
 134. Lente
 135. Historia anglo-amerikane
 136. Tavëll me sedef
 137. Mbulesë tavoline
 138. Radio e nënës
 139. Tavëll jeshile
 140. Mbajtëse shkrepse
 141. Diktofon me këllëf
 142. Pantallona të bardha
 143. Rrip Mesi
 144. Këmishë me qendisje
 145. Pulovër
 146. Këpucë të bardha
 147. Kallëp këpucësh importi
 148. Kapele
 149. Telefon sekretarie
 150. Çantë shkolle
 151. Aparat fotografik
 152. Orë dore
 153. Kuti cigaresh të xhaxhait
 154. Kaseta magnetofoni
 155. Kuti cigaresh (motovor)
 156. Stilograf me kuti (omos)
 157. Orë xhepi me qostek
 158. Radio dore me tranzitor me këllëf
 159. Stilograf me kuti (omos)
 160. Lente e vogël
 161. Kaseta magnetofoni
 162. Shirit zie
 163. Çantë pune
 164. Çantë gjuetie
 165. Gjerdan fisheku
 166. Dosje kartevivor
 167. Pipë druri
 168. Pjatë filxhani
 169. Perde
 170. Albumi “Kur hidheshin themelet”
 171. Punim metali hekurudhe
 172. Çantë tip dosje
 173. Punim artistik Shkodra
 174. Shirita të kuq
 175. Pllakë hekuri (Lure)
 176. Shirita të ndryshëm
 177. Lule artificiale
 178. Shportë me lule artificiale
 179. Trëndafila
 180. Buqetë me karafila
 181. Shirit i vendosur te varri i Enverit
 182. Shpatë metalike
 183. Stemë e RPSSH
 184. Pllakë çeliku (dhuratë për 40-vjetorin)
 185. Busti i Leninit
 186. Prodhimi i parë i gizës shqiptare
 187. Pikturë në xham
 188. Vagon i vogël
 189. Vagon i vogël skode
 190. Maket bazë lufte “Shtëpia e Mehmet Myslimit”
 191. Shah mermeri
 192. Stemë druri
 193. Pamje gruaje me veshje turke
 194. Vegël muzikore turke
 195. Busti i Shkurte Pal Vatës
 196. Pjatë porcelain
 197. Pjesë avioni amerikan
 198. Pllakë bronxi nga Hungaria
 199. Vazo e madhe
 200. Llampë vajguri e thyer
 201. Fotopllakat 27.09.1979
 202. Punim pirografik nga pionerët e Pogradecit
 203. Punim artistic në filigram nga Rexhep Duraku
 204. Pentagram notash
 205. Takëm boje bronx
 206. Stemë e dhuruar Enver Hoxhës nga shqiptarët e Argjentinës
 207. Medaljon qeramike
 208. Buqetë lulesh
 209. Traktori i parë shqiptar
 210. Pllakë marksist-leninist në bronx
 211. Derdhje në Bronx nga Rubiku
 212. Dy pjata (dru-metalike) nga Libani
 213. Takëm duhani fildishi
 214. Pikturë dhuruar nga Kanadaja
 215. Stemë bronzi nga Bolivia
 216. Portret i Enver Hoxhës në dru
 217. Top i vogël ushtarak
 218. Bazo porcelani nga Spanja
 219. Pinguin me shpatë druri
 220. Kokë zogu punim në dru
 221. Statujë në formë grushti
 222. Shirit me muzikë irlandeze
 223. Incizime me këngë shqiptare
 224. Kaseta me këngë shqiptre
 225. Maketi i Hidrocentralit të Komanit
 226. Pllakë hekuri farkëtari
 227. Pikturë panorama
 228. Yll punim në dru
 229. Punim artistik në lesh
 230. Kuti druri nga artistikja
 231. Takëm boje alumini
 232. Shtëpia ku u themelua partia
 233. Maket druri nga kombinati Stalin
 234. Copë minerali dhuratë
 235. Punim kadife nga Portugalia
 236. Këllëf flamuri
 237. Kuti varg rruazash dhe unazë
 238. Furrnalta e parë, pllakë metalike
 239. Pllakë porcelani Rec-Berc
 240. Stemë metalike, hartë e Laosit
 241. Pllakë bronzi Krrabë
 242. Pjatë e delegacionit I F-C Kampoxhian
 243. Mjete të thjeshta mbrojtëse
 244. Flamur nga Hollanda
 245. Pikturë portret fëmije
 246. Mesazh në kornizë
 247. Flamur i vogël i Angolës
 248. Servis, ibrik, kupë, filxhan, pjatë
 249. Punim artistik (8 kukulla, piramidë, penë, etiketë, tas) Portugali
 250. Punim artistik (kukull, 2 stema, medaljon, guidë, 12 kuti shkrepse, 18 zarfa, 3 fletë volante, 6 fletë palosje, 3 pulla poste, 12 libra, 28 kartolina)
 251. Shpatë me këllëf dru
 252. Punim artistic mermeri
 253. Flamur i punuar me dru çikrik tezgjah, 1 vaskë porcelani
 254. Kampion minerali
 255. Kampion minerali
 256. Kampion minerali
 257. Nikel kallëp
 258. Kuti duhani
 259. Çakmak metalik
 260. Flamur i Konfederatës Peru
 261. Kuti duhani dru
 262. Album
 263. Aparat fotografik
 264. Punim me dru, Enver Hoxha
 265. Bastun i Enver Hoxhës
 266. Këpucë të përdorura
 267. Shami dore e bardhë
 268. Shami dore e bardhë me dizenjo bojë qielli
 269. Kravatë gri me vija
 270. Kravatë kafe me kutia
 271. Kasketë gri në bizele
 272. Kapele republike verore
 273. Rrip pantallonash kafe
 274. Çantë e vogël lëkure, 1 portaminë, 1 stilolaps
 275. Bllok i vogël kalendar
 276. Bllok shënimesh
 277. Bllok kafe kalendar
 278. Bllok shnimesh takëm me kapak të kuq
 279. Diktofon numër 10
 280. Kuti me tre kaseta diktofoni
 281. Kasetë jeshile me këngë
 282. Kaseta magnetofoni
 283. Kasetë dhuruar nga kosovarët
 284. Kasetë me shënime
 285. Kasetë me këngë kolonjare
 286. Kasetë me këngë tiranase
 287. Kasetë me diçiturë
 288. Numrator telefonik
 289. Kypyra e artë e Zerit të Popullit
 290. Kuti me 5 lapsa
 291. Aparat filmimi
 292. Fotografi me portretin e Enver Hoxhës
 293. Libra arabisht
 294. Shall aksioni
 295. Xhami i parë shqiptar
 296. Kostum gjirokastre (opinga llastiku, çorape leshi, benevrekë, qilota, bluzë brezi)
 297. Dosje, bllok shënimesh, program
 298. Dylbi të vogla për teatër me këllëf
 299. Pipë mduhani prej druri
 300. Pipë duhani plastike
 301. Copë pipash dukati
 302. Kuti cigaresh bojë kafe
 303. Dosje e kuqe e shoqëruar me ndarjene fletëve
 304. Çantë plastike bojë kafe
 305. Çantë zyre kafe prej lëkure
 306. Çantë e zezë me zinxhir
 307. Çantë e zezë pa zinxhir
 308. Albume të ndryshme, 44
 309. Blloqe të vegjël xhepi
 310. Kaseta magnetofoni për punë
 311. Kuti me fije shkrepëse
 312. Shishe me bojë pelikan
 313. Kuti kartoni për kaseta
 314. Letër pë pastrim syzesh
 315. Kuti me flamastra të kuqe, 12
 316. Kuti me flamastra të zeza, 11
 317. Kuti me flamastra blu, 11
 318. Filtra cigaresh me shirita, 18
 319. Rezerva stilolapsi, 19
 320. Stilolapsa me veshje metalike, 2
 321. Rezerva stilolapsi
 322. Bombël e madhe gazi
 323. Bombël gazi
 324. Bombël gazi dypon
 325. Kuti kartvizitash
 326. Stem e Republikës së Shqipërisë
 327. Vizore tavoline 25 cm
 328. Kuti me stilolapsa
 329. Nëndarëse tavoline në formë blloku
 330. Ngjitëse më kuti mbajtëse
 331. Zarfa poste të ndryshme
 332. Letër shkrimi daktilografike
 333. Kartvizita urimi
 334. Bllok kalendar tavoline
 335. Bllok kalendar i vitit 1971
 336. Bllok kalendar i vitit 1971
 337. Bllok shënimesh
 338. Letër për blloqe të vegjël
 339. Letër përdorimi për shënime 21×15, 19×12, 19×10
 340. Letër shënimesh në formë blloqesh të zinj
 341. Libri Lycem 1936
 342. Libri “Langue Françoise” 1922
 343. Libri “Geometrie” 1926
 344. Libri “Les textes francoise” 1927
 345. Libri “La Synthese du Drait” 1926
 346. Libri “Nouvean petit larausse”
 347. Libri “Geologie” 1925
 348. Libri “Phisigue” 1902
 349. Flamur gjysmë shtizë
 350. Flamur gjysmë shtizë
 351. Litar i kuq, i zi, i bardhë
 352. Litar mëndafshi, bardh e blu
 353. Litar i hollë mëndafshi
 354. Qese me dhe nga familja
 355. Fletë dafine bronzi lyer me ar
 356. Shirita të zinj të përdorur
 357. Shirita të zinj të përdorur nga anëtarët e KQ
 358. Lopatë për heqje dheu
 359. Medaljon dhuruar E.Hoxhës
 360. Zinxhir i argjendtë dhe monedhë
 361. Stilograf aurora
 362. Kupë nga Greqia
 363. Tufë me karafila
 364. Makinë shkrimi e përdorur nga Fuat Çela
 365. Aparat telefonik Tesla
 366. Aparat telefonik Tesla
 367. Aparat telefonik Tesla
 368. Aparat telefonik i zakonshëm
 369. Libra të ndryshëm, 50 copë
 370. Shirit kurore vendosur në varrin e E.Hoxhës. 198
 371. Jastëk të dekoratave, 14
 372. Kutitë e dekoratave, 13
 373. Kokore e përdorur leshi
 374. Bastun
 375. Pllakë gize e Kongresit të Pestë
 376. Takëm boje metalike
 377. Tabaka me 6 gota
 378. Vazo druri
 379. Pushkë e vendosur mbi hartën e Shqipërisë
 380. Skulpturë Skënderbeu në kalë
 381. Skulpturi në allçi
 382. Stilolapsa autoran ë kuti
 383. Medaljon Kongresi i VI, PKK
 384. Koleksion fluturash
 385. Gotë me bisht
 386. Gotë me grykë të mbyllur
 387. Kapele e kuqe
 388. Punim artistic shqiponja me foton e E.Hoxhës
 389. Copë e qëndisur, dhuruar.
 390. Shirita kurorash
 391. Shall në Kongresin e V-të
 392. Shall në Kongresin e V-të
 393. Filaxhn kafeje
 394. Mashë zjarri
 395. Zarfa ne ftesa dhe programi i Kongresit të III-të.
 396. Bateri radio dore e përdorur nga Enver Hoxha
 397. Kuti metalike me cigare kineze
 398. Kuti dekorative
 399. Fletore dhe libra të përdorur nga Sokol Hoxha. 6
 400. Fletore dhe libra të përdorur nga Ilir Hoxha dhe Pranvera Hoxha.7
 401. Hartë gjeologjike e Shqipërisë
 402. Pecetë e bardhë me lule
 403. Bastun i nënës
 404. Flamur peme
 405. Mbulesë tavoline nga Korça
 406. Skoc mbajtëse plastike
 407. Jastëk sfungjeri
 408. Jastëk i vogël leshi
 409. Jastëk i vogël me mbulesë
 410. Stemë e republikës
 411. Perde të bardha të dritares
 412. Anele të bardhë
 413. Tavëll e Enver Hoxhës
 414. Flamastra me ngjyrë
 415. Panoramë e Parisit 1908
 416. Dekorata të 10 vjetorit
 417. Këllëf druri për çizme
 418. Kremastar druri
 419. Çantë lëkure kafe e Spiro Kolekës
 420. Orë Zviezda e H.Kroit
 421. Stilograf
 422. Komplet pije (1 shishe dhe 4 gota)
 423. Pllakatë metalike bakër
 424. Bllok kalendar i vitit 1989
 425. Flamur me portretin e E.Hoxhes
 426. Shirit i përurimit të muzeut
 427. Vazo metalike
 428. Pllakë metalike
 429. Punim pirografik
 430. Abazhur druri i prishur
 431. Sepeti i dhomës së lindjes
 432. Demir oxhak
 433. Xhevze
 434. Bucelë uji
 435. Postiqe leshi
 436. Kandil
 437. Tabaka bakri
 438. Jastëk leshi mbushur me kashtë
 439. Gunë
 440. Maket i Hidrocentralit të Vaut të Dejës
 441. Etazher
 442. Kolltuk me pellush të kuq
 443. Kolltuk i Shtëpisë muze
 444. Etazher
 445. Banka e shkollës
 446. Grafik me polipropilen
 447. Portet i E.Hoxhës
 448. Djep i dhomës së lindjes
 449. Mangall i dhomës së lindjes
 450. Punim pirografik
 451. Tavëll duhani, 4
 452. Tavolinë mesi
 453. Shilte me damask
 454. Tavolinë e zyrës
 455. Telefon
 456. Autoparlant Siement
 457. Karrige me igelit të kuq
 458. Raft
 459. Tavolinë
 460. Tapet jeshil në M2
 461. Punim artistic bakri 2 lugë, 2 filxh, 1 band.1 kullesë, 4 pjata
 462. Zbukurime me zinxhir
 463. Kazëm e çekiç
 464. Magnetofon me kufje
 465. Pëllumb metalik
 466. Dyshek me kashtë

RonaTyra

 1. Iventari me 466 objekte dhe sende personale të Enver Hoxhës që ndodheshin në muzeun e tij të Piramida.

2. Piramida si muzeu “Enver Hoxha” në momentin e inagurimit të saj më 16 tetor 1988.

3. Ambjente të brendshme të muzeut në të cilën janë ekspozuar objekte dhe sende të Enver Hoxhës.

4. Dysheku me kashtë që Enver Hoxha përdori në Labinot gjatë Luftës së Dytë Botërore.

5. Kolltuku i Enver Hoxhës.

6. Sënduku me rroba dhe bastuni i Hoxhës.

7. Telefoni i zyrës së Enver Hoxhës.

8. Shpatë, dhuratë për Enver Hoxhën.

9. Unaza e Enver Hoxhës.

10. Traktori i parë i prodhuar në Shqipëri, në miniaturë, dhuratë nga punonjësit e Kombinatit të Autotraktorëve.

11. Çantë e Enver Hoxhës.

12. Diktofon i Enver Hoxhës.

13. Karrige kashte e Enver Hoxhes bashkë me një shtatore në allçi e tij.

14. Gotë pije, dhuratë e shqiptarëve të Kosovës për Hoxhës me mbishkrimin “Kosova Republikë”.

15. Set shishe dhe gota rakie të Enver Hoxhës.

16. Fotografi, Enver Hoxha me Hysni Kapon.

17. Sënduk i Enver Hoxhës.

 

* Të gjitha të drejtat e këtij materiali janë pronë ekskluzive dhe e patjetërsueshme e Abc24.al sipas ligjit Nr. 35/2016 “Për të drejtën e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”. Ndalohet kategorikisht kopjimi, publikimi, shpërndarja, tjetërsimi pa autorizimin e Abc24.al në të kundërt çdo shkelës do të mbajë përgjegjësi sipas nenit 179 të Ligjit 35/2016*

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu