Teknologji

T-shirt që monitoron frymëmarrjen

Gjithnjë e më shumë afrohet momenti ku veshjet do të jenë ‘inteligjente’ dhe do të kontrollojnë shëndetin e atij që i vesh. Studiuesit e Universitetit Laval në Kebek të Kanadasë, kanë realizuar një t-shirt që kontrollon frymëmarrjen në kohë reale, pa kabllo apo sensorë të ngjitur në trup, por falë …

Lexo më shumë

Shfaqen Iphone’t e ri, ja si duken

Së fundmi janë paraqitur format bazë të iPhone 7s, iPhone 7s plus dhe iPhone 8. Është ende herët që të paraqiten fotografi të plota të dizajnit , mirëpo prapë se prapë, Apple na ka treguar se si do të duken, të paktën, nga mbrapa. Bëhet fjalë për format bazë të …

Lexo më shumë

Në kërkim të jetës në Mars

Eksplorimi i Marsit nuk ka ecur pa pengesa, por kjo nuk i ka dekurajuar shkencëtarët në përpjekjen për të gjetur nëse në planetin e kuq ka patur ndonjëherë jetë. Nëse vërtetohet kjo, atëherë do të nënkuptohet se nuk jemi të vetëm në universin e pafund. Shkencëtarët në Agjencinë Evropiane të …

Lexo më shumë

Publikohen të dhëna të fshehta nga Facebooku

Disa dokumente të brendshme të rrjetit social më të madh në botë tregojnë se si Facebooku censuron atë çfarë shikojnë përdoruesit. Manualët tregojnë kriteret “e çuditshme” të përdorur për të gjykuar nëse postimet janë shumë të dhunshme, seksiste, raciste, urrejtëse apo mbështesin terrorizmin. “The Guardian” tha se moderatorët e Facebookut …

Lexo më shumë

BIKI është droni i parë për xhirim 4K nën ujë!

Robosea ka shfaqur dronin e parë nënujor BIKI Bionic pa tela, i cili është mundëson xhirimin e pamjeve në cilësinë 4K. Kur droni çiftëzohet me një aplikacion shoqërues, ju mund të merrni video 4K dhe imazhet drejtpërdrejt në pajisje mobile, ndërsa një sensor GPS i integruar siguron që ju kurrë …

Lexo më shumë

Meizu sjell linjën e re të telefonave, M

Kemi dëgjuar më herët se Meizu do të zbulojë një telefon të ri brenda disa ditëve. Detajet janë të pakta në këtë pikë, por është e qartë që ne po flasim për një pajisje që e ka përballueshmërinë si fokusin e saj kryesor. Meizu gjithashtu është duke adoptuar një strategji …

Lexo më shumë

Tre fenomene që shkenca nuk mund t’i shpjegojë

Ka shumë gjëra për të cilat shkenca nuk ka përgjigje. Njerëzit dhe gropat e zeza – shkencëtarët nuk kanë përgjigje përfundimtare se çfarë ka brenda gropave të zeza në hapësirë. Ata vetëm ofrojnë teori, mirëpo asgjë të faktuar nuk kanë sjellur deri tani. Efekti placebo- Se truri është një organ …

Lexo më shumë