Përbërësit
1 kg bathë, 75 gr pançetë e tymosur, tre lugë gjelle e vaj ulliri, 1 kokërr qepë e kuqe, kripë dhe piper sipas dëshirës.
Përgatitja
1. Qëroni bathët dhe i lani me ujë të rrjedhshëm.
2. Në një tenxhere prej balte shtonin sasinë e vajit të ullirit.
3. Tiganisni në vaj ulliri pançetën e prerë në kubikë në temperaturë të ulët.
4. Hiqni dhjamin e tepërt të lëshuar nga pançeta dhe shtoni qepën e kuqe e prerë në fije të holla.
5. Pasi qepa dhe pançeta të jenë kavërdisur për 2-3 minuta shtoni bathët. Rregullojini me kripë dhe piper dhe mbulojini me gjysmë gote ujë.
6. Lërini në zjarr të ngadaltë të gatuhen për rreth 15 minuta, derisa bathët të zbuten.