Nëse po merrni hapin për të jetuar së bashku, ndiqni këto 7 këshilla

0
Gjigandi

Historia juaj po ecën mirë dhe tashmë jeni të sigurt se keni gjetur gjysmën tjetër, atë që ju plotëson dhe kupton dhe prandaj jeni gati të hidhni hapin e madh: të ndani vërtet jetën tuaj me një person tjetër. Këtu janë disa këshilla për të mbajtur parasysh për të trajtuar këtë hap!

Koha e duhur

Nëse po lexoni këtë artikull, pothuajse me siguri e keni marrë tashmë vendimin tuaj: keni vendosur që ka ardhur koha e duhur për të jetuar së bashku.

Vendi i duhur

Nëse është vërtet koha e duhur që ju të filloni të ndani jetën me partnerin tuaj, atëherë le të jetojmë së bashku! Po, por ku?

Shpenzimet

Ndarja e një shtëpie dhe e përditshmërisë që ndodh brenda saj nënkupton para së gjithash menaxhimin e çështjeve materiale, duke filluar nga paratë. Duhet të kuptohet se të gjitha shpenzimet duhet të ndahen në mënyrë të barabartë.

Mirëmbajtjen e shtëpisë

Këtu është një tjetër gjë që, sigurisht, rrezikon të krijojë disa grindje dhe fërkime nëse nuk menaxhohet mirë: pastrimi i shtëpisë. Edhe këto duhet të ndahen në mënyrë të barabartë. Punët e shtëpisë kërkojnë kohë dhe energji dhe në vitin 2022 nuk duhet të jemi këtu për të kujtuar se nuk ka asnjë ligj të vendosur në gur, sipas të cilit vetëm gratë duhet të humbasin kohë dhe energji.

Do të zbuloni gjëra që nuk ju pëlqejnë

Mënyra se si ajo pastron mund të mos jetë e vetmja gjë që nuk ju pëlqen tek partneri juaj, gjë që do ta zbuloni vetëm pasi të hyni nën të njëjtën çati. Dhe mbani në mend se gjëja është, natyrisht, e ndërsjellë.

Duke debatuar për të qëndruar nën të njëjtën çati

Gjithçka që kemi thënë deri tani duhet t’jua kishte bërë të qartë se mundësitë për të pasur diskutime, për të jetuar nën të njëjtën çati, sidomos në periudhën e parë të përshtatjes, janë shumë të larta.

Të jetosh së bashku nuk do të thotë të anulosh hapësirat

Dhe tani këshilla më e rëndësishme, ajo që duhet të gdhendësh në kokë dhe në zemër, e cila është thelbësore për të jetuar qetësisht përvojën e bashkëjetesës: mbajini hapësirat tuaja dhe lëreni partnerin të ketë të tijat.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu