Ky është fitimi marramendës i Apple për çdo iPhone të shitur

0
Gjigandi

Që të blesh një celular iPhone 7 pa kontratë, në Evropë duhet të paguash më shtrenjtë se në SHBA. Kështu nëse në Amerikë e blen me 649 dollarë, në Gjermani një celular i tillë kushton minimumi 759 euro.

Por sa është kostoja materiale për një celular?

Çmimi për të gjithë përbërësit shkon në 219 dollarë. Kësaj i shtohet edhe rreth 5 dollarë për prodhimin, duke e çuar shumën në 224 dollarë. Me çdo celular të shitur, Apple fiton 434 dollarë.

Megjithatë në analizë nuk merren kostot e zhvillimit dhe as shpenzimet për reklamat, transportin dhe shitjen. Se sa është fitimi real, kompania nuk e bën të ditur.

Megjithatë kostoja materiale është rreth 37 dollarë më e lartë se për paraardhësin iPhone 6s. Pjesa më e shtrenjtë është ekrani, që mendohet se kushton 43 dollarë amerikanë.

RonaTyra

Teknologjia e transmetimit pa tel kushton 33.90 dollarë dhe çipi 26.90 dollarë

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu