Kur një marrëdhënie toksike përfundon, vetë viktima ka frikë se është një narcisist ose psikopat

0
Gjigandi

Gjatë marrëdhënies të jetuar toksike, narcisi zakonisht projekton mbi viktimën të gjitha defektet e tij, të gjitha përgjegjësitë dhe ligësinë e tij dhe për këtë arsye e akuzon viktimën si të keqe, të çmendur, dinake, tradhtare, mbytëse, kontrolluese dhe poseduese.

Duke qenë në një marrëdhënie të tillë, viktima fillon të “përdorë” sjellje kontrolluese pikërisht sepse jeton në një marrëdhënie jo të shëndetshme, nga e cila mendon se nuk mund t’i besojë…

Në marrëdhëniet e shëndosha të së shkuarës, nuk ka ndodhur kurrë që ai/ajo të marrë sjellje të caktuara, pikërisht sepse “pjesa më e keqe” nuk u tërhoq nga tjetra…

Ndërsa dikush largohet nga narcisisti, pyet veten se si ishte e mundur të kishte bërë ose thënë “disa gjëra” …

Natyrisht, gjatë marrëdhënies toksike, viktima gëlltit të gjitha pakëndshmëritë dhe merr të gjitha problemet e narcisistit për t’u rikthyer në fazën e parë, atë të bombardimit të dashurisë, për fat të keq, pa dobi, pasi ajo fazë u krijua vetëm ad hoc për t’u lidhur dhe bërë i varur nga viktima…

Gjatë një marrëdhënieve si kjo, viktima në fund duket se nuk ka më një identitet të vetin, është depersonalizuar, përdorur, poshtëruar, zhvlerësuar dhe tallur pikërisht nga ata që i kanë premtuar se do ta duan dhe ta mbrojnë dhe kjo është goditje shumë e vështirë, për të qenë në gjendje të mbajë dhe të zotërojë, kështu që viktima e përbuz veten, e akuzon veten se ka lejuar shumë, sepse është i/e dobët dhe i padobishëm, shpesh e ndëshkon veten me sjellje vetëdëmtuese (shumë alkool, shumë duhan, shumë marrëdhënie të shthurura, jeta e parregullt, etj …).

Mos e dënoni veten, nuk e dinit se në cilën vrimë të zezë kishit rënë dhe mos e fajësoni veten për të kaluarën tuaj, shpeshherë me mungesë dashurie dhe konsiderate…

Kërkoni ndihmë, mbështetuni, kërkoni një pikëmbështetje dhe përpiquni të dilni me gjithë vendosmërinë që keni në trupin tuaj …

Një narcisist nuk mund të të shkatërrojë, sepse edhe nëse duket kontradiktore, Ti ke një fuqi të madhe në krahasim me të, Dashurinë!!!

Gjejeni në radhë të parë për veten tuaj!!!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu