Kënaqësia e dhënies dhe ndihmës

0
Gjigandi

Jeta është plot me mendime, ndjenja, njerëz negativë…Por, edhe pse ndonjëherë mund të ndihemi të tunduar ta lëmë veten të pushtohemi nga negativiteti, duhet të fokusohemi në çdo gjë pozitive që na bën të ndihemi mirë me veten.

Ka shumë gjëra që mund të bëjmë që na bëjnë të ndihemi mirë me veten. Kjo na jep një ndjesi që nuk mund të krahasohet me asgjë tjetër. Një ndjenjë kënaqësie që prodhon një ndjenjë të madhe lumturie.

Mësoni të mos prisni asgjë në këmbim

Një nga mendimet dhe veprimet më të zakonshme që ne jemi fajtorë për të kryer, është të japim diçka dhe më pas të presim një lloj shpërblimi për të. Ju nuk mund ta quani këtë dhënie dhe ndihmë. Ju nuk do të merrni të njëjtën kënaqësi si nëse jepni lirisht pa asnjë pritshmëri.

A keni ndihmuar ose dhënë ndonjëherë diçka duke mos pritur me të vërtetë asgjë në këmbim? A nuk keni ndjerë një ndjesi të pashpjegueshme të mirëqenies? Promovimi i këtyre gjërave të vogla që nganjëherë i konsiderojmë të parëndësishme do të na lejojë të jemi shumë më të lumtur.

Ndihmoni ata që kanë vërtet nevojë

Ndoshta ju ka ndodhur që jeni përpjekur të ndihmoni dikë dhe ai ju ka refuzuar dhe në fund është sikur nuk e keni ndihmuar fare.Duhet t’i kushtojmë vëmendje dhe të shohim se kush ka nevojë vërtet për ndihmën tonë dhe kush mund ta “zgjidhë vetë”, sepse ndonjëherë njerëzit duhet të kalojnë vetë disa vështirësi në mënyrë që të bëhen më të fortë dhe të mësojnë.

Ka edhe njerëz që për shkak të krenarisë apo arrogancës nuk duan ndihmën tuaj sepse kjo i bën të ndihen të fyer. Ata mendojnë se ju i shihni si të dobët dhe kjo i bën ata të mos ndihen rehat. Mos u mundoni ta shtyni në këto situata. Njerëzit që refuzojnë menjëherë ndihmën tuaj nuk e meritojnë që ju të vazhdoni të këmbëngulni. Nëse ka ndonjë gjë, thjesht do ta përkeqësoni.

Ndihmoni dhe jepuni falas atyre që kanë vërtet nevojë. Njerëz të afërt me ju ose krejtësisht të panjohur. Dhënia dhe ndihma mund të jetë gjithashtu një mënyrë e mirë për të bërë miq , për të bashkëvepruar me të tjerët dhe për të zbuluar njerëz shumë të veçantë dhe të bukur.

Bota është një vend që ka ende shumë për të zbuluar. Gjëra pozitive. Por ne duhet të fillojmë t’i vlerësojmë këto veprime të vogla të cilave nuk u kushtojmë rëndësi të mjaftueshme.Mos harroni atë që japim, do ta marrim, në një mënyrë ose në një tjetër.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu