Sheqeri në gjak është një problem që prek pothuajse 50% të popullsisë, duke u kthyer kështu në një sëmundje kronik.
Rekomandohet të konsumoni sa më tepër fruta të cilat nuk kanë indeks glicemik të ulët. E shëndetshme është konsumimi i tyre, pasi ndihmojnë për të pasur një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar.
Nëse ju konsumoni fruta të cilat kanë indeks të lartë glicemik atëherë rrezikoheni nga një rritje e papritur e sheqerit në gjak.
Abc 24.al sjell në vëmendjen tuaj frutat të cilat konsiderohen të ‘rrezikshme’ për diabetikët:
bananet,
portokalli,
mangot,
rrushi,
rrushi i thatë,
hurma dhe dardha.
Këshillohet që mos të konsumoni ushqime me sheqer, pijet joalkoolike me sheqer, bukën e bardhë, patatet dhe orizin e bardhë.