Perfekt shkojnë me perime – gjithmonë mund t’i përgatitni në sasi të mëdha, t’i ngrini dhe në çast keni racion të shëndetshëm!
Përbërësit:
– 400 g mish të bardhë pule,
– 1 fetë e trashë buke,
– pak qumësht për njomje të bukës,
– 1 vezë,
– 100 g djathë të grirë në rende,
– 100 g gjalpë,
– 3 thelpinj hudhre,
– kripë dhe piper sipas shijes,
– pak miell.
Përgatitja:
Bluani mishin e pulës ose priteni sa më imët që mundeni, shtoni bukën e njomur të cilën më parë e keni kulluar nga teprica e qumështit, vezët, djathin, gjalpin, hudhrën.
Qitni kripë dhe piper sipas shijes.
Të gjitha përzieni mirë, më mirë është me dorë t’i formoni qoftet.
Rrotulloni në miell dhe fërgoni në vaj – për versionin e shëndetshëm, mund t’i piqni në furrë.
Shërbeni me perime të ziera në avull dhe me sallatë.
Ju bëftë mirë, – transmeton abc24.al.