Çështja e PD, rrëzohet kërkesa e përjashtimit të gjyqtarit Niko Rapi

0
Gjigandi

Gjykata Civile e Tiranës ka rrëzuar kërkesën e Partisë Demokratike zyrtare për ndryshimin e gjyqtarit Niko Rrapi. Kërkesa është shqyrtuar nga një tjetër trup gjykues e cila vendosi që gjyqtari Niko Rrapi do të vijojë të shqyrtojë çështjen e ndryshimeve të statutit të 2 shtatorit.

Kërkesa e përfaqësuesve ligjorë të Bashës, erdhi pasi gjyqtari Rapi më herët rrëzoi kërkesën e përfaqësuesve të Partisë Demokratike zyrtare për dorëzimin e dokumentacioneve shtesë nga grupi i Gazment Bardhit mbi mbledhjen Këshillit Kombëtarë të Partisë Demokratike të zhvilluar online më 28 korrik, në të cilën u kërkuan mos mbajtja e zgjedhjeve për kryetar të Partisë Demokratike.

Në seancën e kaluar Gjykata vlerësoi se në dosje ka dokumentacione të mjaftueshëm dhe me këtë arsyetim u rrëzua kërkesa e bërë nga përfaqësuesit e Bashës. Ky vendim bëri që avokati i PD zyrtare, Indrit Sefa, të kërkojë përjashtimin e gjyqtarit Niko Rrapi.

Sot, përfaqësuesit e Bashës kërkojnë pavlefshmërinë e shkresave të Këshillit Kombëtar të mbajtur nga grupi i Gazment Bardhit në muajin korrik. Ata pretendojnë se shkresat janë të falsifikuara, në total 3 prej tyre.

 

Gjykata tërhiqet pak minuta për të marrë vendim mbi kërkesën e PD për shpalljen të pavlefshme të akteve të Këshillit Kombëtar të grupit të Bardhit.

 

a.c./dita

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu