Si të përgatisni zupa me qumësht

0
Gjigandi

Zupa është një ëmbëlsirë e lehtë, e kombinuar në mënyrë fantastike me biskota për t’i shijuar në çdo kohë. E shoqëruar me kafe, çaj apo duke e shijuar edhe vetëm, kjo ëmbëlsirë është ndër më tradicionalet, e përgatitur shpesh nga amvisat në shtëpi dhe një nga më të preferuarat në pastiçeritë shqiptare.

Përgatitja e zupave në shtëpi

Përbërësit 

1.5 litra qumësht

2 të verdha veze

RonaTyra

9-10 lugë sheqer

7 lugë niseshte

1 lugë kafeje vanilje

1 pako biskota të thjeshta të thërrmuara

Një grusht arra të thërrmuara

Kanellë

Përgatitja

Si fillim, në fundin e tasave të zupave hedhim një shtresë me biskota të thërrmuara. Hedhim qumështin në tenxhere dhe e vendosim në zjarr të ngadaltë, shtojmë dy të verdhat e rrahura të vezëve sheqerin dhe niseshtenë. Gjithë masën e përziejmë pa ndërprerje derisa masa të trashet dhe të bëhet kremoze. Kur masa bëhet kremoze shtojmë vaniljen dhe vijojmë të përziejmë për pak sekonda. E heqim tenxheren nga zjarri dhe nisim mbushjen e kupave. I mbushim të gjitha me krem deri në gjysmë e më pas hedhim një shtresë me biskota të thërrmuara. Më pas hedhim pjesën tjetër të kremit duke mbushur gjysmën e kupave. Në fund shtojmë sërish një shtresë me biskota të thërrmuara por edhe arra nëse preferoni. Zupat, pasi janë ftohur futen në frigorifer dhe konsumohen të ftohta.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu