Rama në Itali për marrëveshjen e emigracionit të paligjshëm: S’do ta bënim këtë me asnjë vend tjetër të BE

0
Gjigandi

Kryeministri Edi Rama nga Italia ka folur për nënshkrimin e marrëveshjes mes vendit tonë dhe Italisë për çështjen e emigracionit të paligjshëm. Rama tha se Kur Italia thërret, Shqipëria e ka për detyrë të përgjigjet pasi vendi fqinj shtoi ai ka dhënë shumë për shqiptarët.

“Shqipëria nuk është një vend i BE, por ne jemi në Evropë. Kjo nuk na pengon për të qenë dhe për të parë botë si evropian. Ne nuk do të bënim këtë marrëveshje me asnjë ven tjetër apo shtet të BE, me gjithë respekton, sepse ka një ndryshim historik dhe kulturor dhe gjithashtu emocione që lidh Shqipërinë me Italinë dhe shqiptarët me italianët.

Nëse Italia thërret, Shqipëria përgjigjet. Nuk mund dhe nuk dua të gjykoj në meritën politike në lidhje me vendimet, por neve na takon të përgjigjemi. Në këtë rast do të thotë për të  ndihmuar  dhe menaxhuar  një situatë, që është e vështirë për Italinë. E vërteta është se gjeografia është kthyer në atë që quhet “Mallkimi për Italinë”, sepse kur hyhet në Itali zëre se ke hyrë në Itali dhe BE, por kur behët fjalë për të menaxhuar këtë hyrje si BE, ne e dimë shumë mirë se si zhvillohen gjerat dhe mbi këtë ne nuk e kemi forcën dhe kapacitetin për zgjidhjen, por mendojmë se kemi angazhimin dhe kapacitetin për të dhënë një ndihmë.

Ky protokoll është diskutim i gjatë për të bërë mirë, nuk është një rrugëzgjidhje, por besojmë në këtë. Shqipëria ka një histori të mikpritjes, Shqipëria është i vetmi vend evropian, ku kanë qenë më shumë hebrenj në luftën e dytë botërore”,  tha ai.

a.c./dita

RonaTyra

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu