Meloni: Do dërgojmë në Shqipëri 40 mijë klandestinë. Zëdhënësi i Ramës: Rreth 3 mijë njëherazi, paguan Italia

0
Gjigandi

Qeveria ka publikuar detaje pas nënshkrimit për marrëveshjen e nënshkruar me Italinë për refugjatët e paligjshëm që mbërrijnë në vendin fqinj.

Para saj Meloni në Itali tha se në Shqipëri do dërgohen mbi 3 mijë në muaj, afërsisht 40 mijë në vit.

Në një postim Agjencia për Media dhe Informim paraqet “disa fakte mbi marrëveshjen për menaxhimin e fluksit të migrantëve të parregullt”:

Disa fakte mbi marrëveshjen me Italinë:

Sipas Nenit 3, Italia merr në përdorim sipërfaqe të territorit shqiptar për ngritjen e strukturave pritëse.

Neni 4 garanton: Italia ngre tërësisht me shpenzimet e saj, strukturat për qendrimin e migrantëve.

Sakaq, Neni 4 garanton kufirin maksimal, jo më shumë se 3000 persona të strehuar në të njëjtën kohë.

Sipas Nenit 6, Italia përballon çdo shpenzim për migrantët e strehuar, përfshirë: çdo kosto të kujdesit shëndetësor, çdo kosto tjetër e parashikuar që mund t’i vijë palës shqiptare,

Neni 9 garanton: Afati maksimal i qendrimit të një emigranti, nuk mund të jetë më i madh se koha e nevojshme për proceduart e azilit/ mbrojtes.

Në përfundim të proceduarave, pala italiane kryen me shpenzimet e saj, largimnin e migrantëve nga Shqipëria.

 

p.k\dita

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu