‘Krizë e thellë për studentët’/ Universitetit të Elbasanit ‘po i vihet dryni’, mbyllen 21 degë nga 36

0
Gjigandi

Një ‘krizë regjistrimesh’ po kap universitetin ‘Aleksandër Xhuvani’ në Elbasan, ku këtë vit akademik janë mbyllur plot 21 degë.

Situata është rënduar pasi regjistrime që kanë qenë 0  apo një numri shumë të vogël, nën 6 studentë që kanë pasur interes për këto degë.

Degët e mbyllura në Universitetin Aleksandër Xhuvani janë:

 • Gjuhe letërsi 3 regjistrime
 • Histori Gjeografi 3
 • Gjuhe gjermane 1
 • Gjuhe frënge 0
 • Gjuhe italiane 0
 • Gazetari 1
 • Gazetari dhe Anglisht 3
 • Gjuhe shqipe dhe rome 0
 • Histori dhe gjuhe Gjermane 0
 • Gjeografi dhe Gjuhe Italiane 0
 • Operatore Turistike dhe Gjuhe Gjermane 4
 • Biologji dhe Kimi 3
 • Matematik Fizik 0
 • Studime Mjedisore 2
 • Fizik Kompjuterike 0
 • Matematike dhe Informatikë 0
 • Edukim Qytetar 0
 • Filozofi Sociologji 0
 • Ekonomi dhe e Drejta 3
 • Administrim Biznesi dhe Inxhinieri 5

E njëjta situatë ka ndodhur dhe me Universitetin e Gjirokastrës, ku një degë goxha e rëndësishme siç është ajo e Matematikës dhe Fizikës është mbyllur.

Lidhur me këtë situatë, pedagogët shprehen se universitet janë në krizë të thellë për studentë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu