Fantastike për t’u shijuar dhe shumë e thjeshtë për t’u përgatitur
Përbërësit:
– 3 speca të kuq,
– 1 patëllxhan,
– 5 thelpinj hudhre,
– kripë, piper
– vaj ulliri,
– sipas dëshirës: një lugë çaji verë ose uthull molle.
shutterstock
Përgatitja:
Lani perimet dhe i prisni imët – në copa 2 – 3 cm.
Vendosni tavë letër pjekjeje. Perimet i radhisni në një rresht në të gjithë tavën, shtoni hudhrën e pastruar. E piqni në furrë të parangrohur në 200 gradë celsius për 45 minuta.
Hidhini perimet e pjekura dhe pak të ftohta në blender, shtoni kripë dhe piper. Shtoni pak vaj ulliri, më pas përzieni në blender. Nëse është e nevojshme, shtoni gradualisht më shumë vaj ulliri derisa të merret tekstura e dëshiruar.
Provoni dhe mundësisht shtoni edhe pak kripë dhe piper, sipas shijes.
Ruajeni në frigorifer në një kavanoz të mbyllur mirë.
Shënim: Mund të shtoni një lugë çaji verë ose uthull molle dhe përzieni mirë.