Përbërësit:
6 kupa rukola
1 finok, i prerë në feta, pa rrënjën
1.5 lugë lëng limoni
1 qepë e vogël, e grirë
1 lugë caji mustardë
1 luge caji trumze
1 thelpi e vogel hudhër, e grirë
1/4 kupë vaj ulliri ekstra i virgjër
30gr. djath parmixhano, i grirë
Përgatitja:
Vendosni rukolën dhe finokun në një tas të madh. Nga ana tjetër, në një tas të vogël, bëni bashkë lëngun e limonit, qepën, mustardën, trumzën, hudhrën dhe kripë e piper sipas dëshirës. Duke e përzier, shtoni me ngadalë vajin e ullirit. Pasi të keni mbaruar, vendosjani sipër rukolës dhe finokut. Marinojeni me kripë e piper, sipas shijes. Shtoni në fund edhe djathin.
Recetë nga dietologia, Blerina Bombaj