Vaksina kundër HPV ulë rrezikun e kancerit oral

[ad_1]

Një studim i ri ka gjetur se HPV vaksina, e cila ndihmon në parandalimin e kancerit të qafës së mitrës te gratë, gjithashtu mund të ulë rrezikun e infeksioneve të gojës, tek të rinjtë, të cilat mund të shkaktojnë kancerin e gojës dhe fytit.

Këto lloje të kancerit po rriten me të shpejtë, sidomos tek burrat dhe hulumtimet tregojnë se HPV,(human papilloma virus), po përhapet nëpërmjet seksit oral.

Aktori Michael Douglas tërhoqi vëmendjen ndaj këtij rreziku disa vite më parë, kur ai……

[ad_2]

Kontrolloni gjithashtu

Këto janë simptomat e kësaj sëmundje të tmerrshme: Nëse i vëreni, menjëherë tek mjeku

[ad_1] Sindromi policistik ovarian ndikon gratë gjatë viteve të tyre riprodhuese dhe shfaqet si rezultat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *