Sot Dita Botërore e Metrologjisë

[ad_1]

Sot është Dita Botërore e Metrologjisë e cila feston firmosjen e Konventës së Metrit më 20 maj 1875 nga përfaqësuesit e 7 shteteve. Kjo konventë vendosi bazat e bashkëpunimit botëror në shkencën e matjeve dhe aplikimeve të saj në industri, tregti etj.

Në këtë ditë, të gjitha institucionet e metrologjisë në botë apo organizatat rajonale dhe ndërkombëtare që operojnë në këtë fushë, organizojnë aktivitete promovuese dhe ndërgjegjësuese për publikun apo grupet e interesit.

Qëllimi i kësaj dite është për të ndërgjegjësuar publikun se sa shumë matjet ndikojnë në jetën e secilit prej nesh.

[ad_2]

Kontrolloni gjithashtu

Gorica nga Berati, situat e qetë por mbi të gjitha surprizuese për subjektet politike

Zgjedhjet në qarkun e Beratit po kalojnë në një mënyrë të qetë dhe harmonike ndryshe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *