Patatja e ëmbël ka 10 herë më shumë vitaminë A sesa patatet e zakonshme

0
Gjigandi

Patatet e ëmbla nuk janë pjesë e familjes së patateve, ato në fakt janë perime rrënjësore.

Ka variante të shumta, forma dhe madhësia e patateve të ëmbla mund të ndryshojë nga ato të shkurta deri tek ato të gjata që ngjyra e tyre mund të jetë nga e bardha, e verdha, ngjyrë portokalli dhe vjollce.

Patatet e ëmbla përmbajnë shumë vitaminë A por edhe vitaminë C, B2, B6, E dhe (B7), gjithashtu mineralet si hekurin, magnezin dhe bakrin.

Patatja e ëmbël përmban:

103 kalori

RonaTyra

2.3 gram proteinë

0.2 gram yndyrë

3.8 gram fibra dietale

23.6 gram karbohidrate

21,907 vitaminë A (438% DV)

22.3 miligram vitaminë C (37% DV)

0.6 miligram magnez (28% DV)

0.3 miligram vitaminë B6 (16% DV)

541 miligram potassium (15% DV)

1 miligram acid pantothenic (10% DV)

0.2 miligram bakër (9% DV)

30.8 miligram magnezium (8% DV)

1.7 miligram niacin (8% DV)

1 miligram thiamine (8% DV)

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu