Ora News – Ringjallja e Krishtit, Pashkët festohen në të gjithë Shqipërinë

22Subscribe në Ora News këtu

Kremtimi i festës së pashkëve dhe ringjallja e Krishtit është festuar në të gjithë vendin. Besimtarë të shumtë ishin pjesë e meshave në Lezhë, Sarandë, Shkodër, Fier dhe Korçë ku janë përcjellë edhe mesazhe të veçanta për të gjithë njerëzimin.
Besimtarët katolike dhe ortodoskë në të gjithë vendin kanë kremtuar pashkët. Nën flakën e qirinjve ata kanë shpreh lutjet dhe dëshirat e tyre.
LEZHË
Në Lezhë katedralja e “Shën Nikolli” priti besimtarët mbrëmjen e së shtunës për të ndjekur meshën e shënjtë në vigjilje të ringjalljes së krishtit.
Besimtarët katolike përcollën dritën e përjetshme që vjen nëpërmjet hyjit, ndërsa arqipeshkvi i dioqezës së Lezhës Monsinjor Ottavio Vitale përcolli mesazhe paqeje dhe lutje për sheshimin e disa problematikave sikur korrupsioni.
E gjitha ceremonia e ritit fetar në Lezhë është monituar nga forcat e policisë.
SARANDË
Kisha e “Shën Harallbi” në Sarandë shpërndau dritën në orë 24:00 nga At Gjergj Gjata dhe at Pandeli Sotiri.
Besimtarët morën flakën e shënjtë për të dërguar atë na shtëpitë e tyre. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm edhe ministri i Transporteve dhe Infrastrukturës Sokol Dervishaj, kryetarja e Bashkisë së qytetit Florjana Koka, e cila përcolli edhe urimin për qytetarët.

Për më shumë lexoni në:

You might also like
Comments