Ora News në Obot të Shkodrës, fshati i kthyer në ishull

10Subscribe në Ora News këtu

1150 hektarë tokë bujqësore janë nën ujë vetëm në Anë të Malit. Banorët e këtyre fshatrave i janë rikthyer varkave.

Deklaratat e përfaqësuesve të qeverisë i kanë irrituar jo pak këto banorë, të cilët thonë se uji që ka vërshuar në tokat e tyre është vetëm nga shkarkimet e hidrocentraleve.

Pas 20 minutash udhëtimi me varkë, duke përshkuar brigjet e Bunës, jemi në zemer të fshatit. Uji ka mbuluar tokat bujqësore dhe i është afruar shkallëve të shtëpive.

Banor: Ky është një dëm kolosal

Në krye të rrugës qëndrojnë varkat me të cilat banorët përshkojnë rrugët e brendshme për të hyrë në banesa. Përvoja e fituar prej viteve të shkuara, i ka bërë ti ruajnë më shumë se asgjë. Jak Pemaj është një prej fermerëve që ka humbur çdo gjë. Ai tregon për ora news se 4 dynym sera i janë përmbytur dhe miliona lekë i kanë shkuar dëm, pasi uji ka dëmtuar të mbjellat. Përpara se të na dërgojë në brëndësi të serës, ai na sjell çizmet me të cilat duhet të futemi në ujë.

Për më shumë lexoni në:

You might also like
Comments