Ku shkuan paratë e studentëve? Monitorimi: Shpenzohen për sigurinë e godinave universitare

0
4
Gjigandi

Edhe pse mësimi u zhvendos në banesat e studentëve për shkak të situatës së Covid-19, gjatë vitit 2019-2020, por dhe gjatë këtij viti të ri akademik , paratë e studentëve nga universitetet nuk kanë shkuar për studime dhe kërkime shkencore sipas monitorimit të QQ-së në 6 universitetet publike, por vazhdojnë të shpenzohen për sigurinë e godinave universitare.

Nga 32 milionë euro në të gjithë zërat e buxhetit të 6 universiteteve publike, kërkimi shkencor zë vetëm 0.1%, pra 38 mijë euro, ndërsa për sigurinë e godinave edhe pse nuk ka pasur studentë e s’ka pasur rreziqe janë shpenzuar 1.7 mln euro.

Më pas edhe pse lëvizjet nuk lejoheshin, universitetet kanë shpenzuar për dieta e udhëtime 250 mijë euro.

Filozofia e tyre nuk ka ndryshuar, në vend të përshtatjes me epideminë, universitetet nuk kanë harxhuar asnjë para për digjitalizimin e shërbimeve.

Universiteti i Tiranës kryeson si më dorëlëshuari mes institucioneve arsimore të Shkodrës, Elbasanit apo Durrësit, ndërsa universiteti “Fan Noli” i Korçës vlerësohet si më kursimtari.

Njoftime falas, njoftime pune

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu