Katrorka me kokos

0
809

………………..Përbërësit……………..

3 -4 vezë
1.5 gote (gota e jogurtit) sheqer
1 sheqer vanilije
½ gote vaj
2 gota miell
11/2 pluhur për pjekje
1 gote jogurt
PËR GLAZUREN:
200 gr çokollatë për zierje
150 ml qumësht
1 sheqer vanilije
2-3 luge sheqer pluhur
50 gr margarinë
1-2 kese me kokos

 

……………..Hapat……………

1

Vezet, sheqerin, sheqer vaniljen, perziejm mire me mixer.

2

Shtojme vajin, perziem prap me mizer, shtojme miellin e perzier me pluhurin per pjekje, dhe ne fund shtojme jogurtin.

3

Pjekim ne kallep te lyer dhe permillur me madhesi 25×35 ne 180 grade per20-25 minuta ose derisa pjekja vertetohet me rremojce.

4

 

Shrkijme cokollaten mbi avull, shtojme margarine, qumeshtin, sheqerin pluhur dhe sheqer vaniljen,dhe perziejme derisa te bashkohen mire perbersit.

5

 

Panndipanjen e pjekur dhe te ftohur e prejm ne katrorka dhe secilin katrore e kalojme neper tretjen me cokolaten e shkrire,e me pas neper kokos./Abc24.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here