Fibromialgjia, çfarë është dhe ushqimet që nuk duhen konsumuar

0
Gjigandi

Disa njerëz vuajnë nga fibromialgjia. A e dini se çfarë është kjo? Është një sindromë që karakterizohet nga dhimbje të forta muskulore dhe ngurtësi, e shoqëruar shpesh me dhimbje koke, çrregullime të humorit dhe gjumë.

Simptomat që raportohen më shpesh nga pacientët me fibromialgji janë: dhimbje koke ose migrenë, ndjeshmëri ekstreme ndaj prekjes, dhimbje fytyrës, mpirje / ndjesi shpimi gjilpërash, vështirësi në përqëndrim, ngurtësi të muskujve, ngërçe në këmbë, dhimbje barku me kapsllëk / diarre alternative.

Çfarë nuk duhet të hani?

Sheqeri

Marrja e tepërt e sheqerit shkakton ngurtësi të muskujve, karies, rrit rrezikun e mbipeshes, shkakton inflamacion dhe sëmundje kronike siç janë sindromi metabolik dhe diabeti tip 2.

RonaTyra

Vaj vegjetal

Agjent inflamator: vajrat vegjetale të zakonshëm që përdoren në shumë shtëpi dhe restorante, kanë acide yndyrore omega-6 shumë të larta dhe për fat të keq yndyrna shumë të ulët omega-3. Një dietë e përbërë nga omega-6 shumë e ekuilibruar promovon inflamacionin dhe gjeneron sëmundje inflamatore siç janë sëmundjet e zemrës dhe kanceri.

Acidet yndyrore

Acidet yndyrore janë të njohura për efektin e tyre të dyfishtë: ato rrisin nivelin e kolesterolit “të keq”, ndërsa ulin nivelet e kolesterolit “të mirë”. Por kjo nuk është gjithçka që ata mund të bëjnë. Është treguar se janë ushqime inflamatore që nxisin mbipeshën, rezistencën ndaj insulinës dhe sëmundjet degjeneruese.

Qumështi

Qumështi është një alergjen që mund të shkaktojë reaksione inflamatore si: dhimbje në stomak, kapsllëk, diarre, skuqje, puçrra dhe vështirësi në frymëmarrje te njerëzit e ndjeshëm.

Mishi i kuq

Mishi i kuq përmban një molekulë që njerëzit nuk e prodhojnë natyrshëm emrin i të cilës është, Neu5Gc. Pas marrjes së kësaj molekule, trupi zhvillon antitrupa anti-Neu5Gc, një përgjigje imune që mund të shkaktojë një reaksion inflamator latent, por përfundimtar, të lidhur me kancerin dhe sëmundjet e zemrës, si dhe simptomat e fibromialgjisë

Alkooli

Marrja e lartë dhe e vazhdueshme e alkoolit shkakton acarim dhe inflamacion të ezofagut, laringut (kutia e zërit) dhe mëlçisë. Me kalimin e kohës, inflamacioni kronik promovon rritjen e tumoreve.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu