Fasule e rrahur: Gjellë e preferuar e vjetër shtëpiake!

0
Gjigandi

Fasulja më e mirë për këtë gjellë është fasulja e Tetovës

Nevojiten:

▪ një kilogram fasule Tetove,
▪ 3 – 4 qepë,
▪ disa thelpinj hudhre,
▪ një fletë dafine,
▪ kokrra piperi.

Për çervish:

▪ 300 g qepë apo presh,
▪ një lugë yndyrë apo vaj,
▪ spec i kuq,
▪ kripë, piper.

RonaTyra

Përgatitja:

Fasules i jepni një të vluar, ujin ia derdhni dhe qitni ujë tjetër. Shtoni qepën e grirë, disa thelpinj hudhre, fletën e dafinës dhe disa kokrra piper.

Kur fasulja të zihet mirë kullojani ujin fasulen rriheni mirë me garuzhdë dhe qiteni në enë me çervishin e përgatitur.

Çervishi bëhet nga 300 gramë qepë (për fasule të shijshme më i mirë është preshi), një lugë yndyrë apo vaj, spec të kuq dhe kripë e piper sipas shijes.

Piqet në furrë të nxehtë, më së miri është në enë prej dheu.

Ju bëftë mirë

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu