Faktorët që kufizojnë dëshirën seksuale…

0
Gjigandi

Dëshira juaj seksuale, ose libido, mund të ndikohet nga shumë faktorë, disa prej të cilëve ndoshta as nuk i dini ose sigurisht nuk u jepni rëndësi të mjaftueshme. Shkaku i uljes së dëshirës seksuale mund të jetë organik, psikologjik, emocional ose social.

A keni dëshirë të mjaftueshme seksuale?

Shumë njerëz priren të krahasojnë dëshirën e tyre seksuale me atë të njerëzve të tjerë, ose me atë të partnerit të tyre. Ky është një gabim. Kjo sepse është e individualizuar dhe të gjithë e përjetojnë atë në një mënyrë të ndryshme. Kjo është për shkak të arsyeve dhe faktorëve të ndryshëm ndërveprues.

Lodhja është armiku i libidos

Lodhja, fizike dhe mendore, është një faktor i rëndësishëm në jetë sot. Ajo ndikon në vendimet, sjelljen, motivimet, ndjesitë dhe aftësinë tuaj për të përjetuar kënaqësi. Sipas një studimi të më shumë se 5000 meshkujve, të publikuar në “The Journal of Sexual Medicine”, lodhja dhe stresi përfaqësojnë një nga shkaqet kryesore të epshit të ulët.

Probleme në një marrëdhënie

Nuk mund të injorojmë faktin se marrëdhëniet seksuale janë një aspekt themelor i marrëdhënies së një çifti. Në të vërtetë, nëse ka pakënaqësi në fushën seksuale, mund të shkaktojë përkeqësim në vetë marrëdhënien. Problemet që ekzistojnë në marrëdhëniet e një çifti, si zemërimi, konflikti, mungesa e komunikimit, pasiguria, etj., janë shkaktarë të drejtpërdrejtë të uljes së libidos. Kjo do të thotë se takimet seksuale bëhen të pakënaqshme./revistapsikologjia

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu