Ëmbëlsirë verore me kajsi

13

[ad_1]

Përbërësit:
3 vezë,
1 gote sheqer,
1 gote vaj,
2 gota miell,
1 gote kos,
1 pluhur për pjekje,
1 kg kajsi te pastruara nga farat,
2-3 luge grizë,
sheqer pluhur.

Përgatitja:
Kajsite e ziejme pak me 2-3 luge vaj,3 luge sheqer dhe grizen.

Perzijme vezet,sheqerin,vajin,miellin e perzier me pluhurin per pjekje,kosin.

Masen e perzier e qesim ⅔ ne kallpin e lyer dhe te permillur(kallepi25x35).

Pjekim ne furre te nxehte 200 grade derisa te formoje shtrese,nxjerrim kallepin nga furra,qesim masen e kajsive te zbutura, dhe masen embtur te qullet.

Rrafshojme mire,dhe kthejm ne furre dhe vazhdojme pjekjen edhe per 30-40 minuta.

Pasi te ftohet,sheqerosim me sheqer pluhur dhe presim ne katrorka sipas deshires

[ad_2]

You might also like
Comments