Dita Botërore e Shëndetit

Dita Botërore e Shëndetit kujtohet në 7 Prill, e cila shënon dhe ditën e themelimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë në 7 prill 1948.

Dita Botërore e Shëndetit është një forum për informim dhe diskutim rreth shëndetit në botë. Ajo festohet çdo vit në 7 prill në 193 vende anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Caktimi i ditës Botërore të Shëndetit ishte një nga aktet e para zyrtare të OBSH-së. Kjo ditë kujton pikërisht atë moment të rëndësishëm të jetës së OBSH-së. Që prej vitit 1950 Dita Botërore e Shëndetit i kushtohet një çështje të caktuar specifike që përbën shqetësim botëror.

Kontrolloni gjithashtu

Vdes vëllau i Komandant “Dardanit”

Përmes Facebookit grupi i OVL i UÇK-së ka njoftuar se ka ndërruar jetë vëllau i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *