Depresioni nuk është vetëm çrregullim mendor, ndikon edhe në shëndetin kardiovaskular

9


Një studim ka zbuluar se personat të cilët vuajnë nga depresioni janë më të prirë të diagnostikohen me kancer dhe sëmundje kardiovaskulare.

Ky çrregullim mendor nuk zbulohet gjithmonë lehtë, por shumë lehtë injorohet.

Megjithatë, hulumtimet e reja tregojnë se depresioni mund të jetë fatal për shumë arsye. Ky hulumtim, i kryer nga Universiteti i Grenadas, ka dëshmuar se depresioni jo vetëm që ndikon në tru, por në të gjithë trupin.

Rezultatet, të cilat i kanë analizuar 29 studime të mëhershme, ka treguar se depresioni mund të jetë shkaktar i sëmundjeve serioze dhe vdekjes së parakohshme. /Telegrafi/

DepresioniSëmundjet kardiovaskulare

You might also like
Comments