Cipras dhe Merkel diskutojnë borxhin grek

Kryeministri grek, Aleksis Cipras zhvilloi një bisedë telefonike me kancelaren gjermane Angela Merkel, për situatën e borxhit të Greqisë, një ditë para votimit Parlamentin grek mbi një paketë të re masash shtrënguese.

Greqia ka kërkuar një shpëtim afatgjatë për të mbijetuar financiarisht pasi borxhi i saj ka arritur në 315 miliardë euro ose 179 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB).

Në kthim, Greqia duhet të miratojë një seri masash shtrënguese.

Paketa e fundit do të votohet……

Kontrolloni gjithashtu

Trump arrin në Itali, nesër takim me Papën

Presidenti amerikan, Donald Trump ka arritur të martë në Itali, ku për nesër është caktuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *