Barbaroza është simbol i rëndësishëm në shtëpi: Këtë lule të bukur e preferojnë amvisat

0
Gjigandi

Çdo lule ka simbolikën e veçantë, ndërkaq barbarozat përfundimisht janë simbol i lumturisë dhe i bukurisë

Besohet që barbaroza e kuqe tërheq energji të mirë në shtëpi dhe lajme të mira, ndërsa e trëndafilta është magnet për marrëdhënie të harmonishme në shtëpi dhe lumturi romantike.

Për përparim në punë, në hapësirën e punës apo në zyrë vendosni barbarozë të kuqe. Besohet që tërheq potencial, forcë të shprehjes dhe përparim.

Barbaroza ngjyrë vjollce është simbol i pasurisë, shëndetit të mirë dhe parave dhe rekomandohet që ta mbani në dritare, në ballkon apo në trapezari.

Barbarozat (Pelargonium) duan dritë dhe diellin e mëngjesit, por jo edhe drejtpërdrejt rrezet e diellit gjatë gjithë ditës.

Kultivohen në temperatura prej 10 deri në 27 gradë Celsius, ndërkaq në vapën e verës duhet t’i ujitni në mbrëmje. Ujitja duhet patjetër të jetë e rregullt dhe me masë.

Barbarozat lulëzojnë nga fundi i pranverës, ndonjëherë madje edhe në vjeshtë nëse netët janë të ngrohta dhe të këndshme.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu