Mërzitja në spital mund të zgjas qëndrimin tuaj aty

0
28

Kushdo që ka kaluar kohë në spital e di sa e lodhshme mund të jetë.

Me më pak aktivitete, ngulitja e syve në mure ose TV deri në vaktin e ardhshëm, raunde të shumta vizitash, sjellin mërzi.

Por çudia është se një seri studimesh gjatë viteve kanë gjetur se gjysma ose më shumë e të gjithë pacientëve në spital përfundojnë të mërzitur nga mendjet e tyre.

Në dhjetor, një raport i Bordit të Këshillave të Shëndetit të Komunitetit në Ëales arriti në përfundimi se “shumë pacientë mendojnë se koha kalon shumë ngadalë në spital” e cila shpesh çon në ndjenjat e vetmisë dhe depresionit duke shkaktuar tutje probleme në shëndet që e mundëson edhe më të gjatë qëndrimin në spital.

Sidomos për personat e moshuar, të cilët mund të jenë në spital për periudha të gjata, “mërzia dhe vetmia janë cilësi e rëndësishme e çështjeve të jetës”, thuhet në raport.

Të ballafaquar me ndjenjat e izolimit [dhe mungesës së aktiviteteve fizike dhe mendore, ato do të jenë në një rrezik më të lartë për të zhvilluar çështje më serioze shëndetësore “.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here